
Брауни с малини
Брауни е лесен за приготвяне десерт, любим на почитателите на шоколада. Уредите AEG помагат рецептата бъде приготвена бързо и лесно.
Индукционния плот AEG SensePro топи маслото и шоколада щадящо, без да е нужно ползването на водна баня, за да го разтопите.
Функцията "Помощ при готвене" на фурната AEG 9000 SteamPro с готовите програми за базови ястия са улеснение, което можете да ползвате в ежедневното си готвене, за винаги добри резултати.
ПРОДУКТИ:
- 125 г - масло
- 300 г - шоколад
- 150 г - кафява захар
- 2 ч.л. - смлян кардамон
- 1/2 ч.л - канела
- 1/2 ч.л. - смлян карамфил
- 3 - яйца
- 60 г - брашно
- 1/4 ч.л. - сол
- 500 г - сирене маскарпоне
- 4 с.л. - пудра захар
- 1 ч.л. - ванилов екстракт
- малини -
- листа прясна мента -
- нарязан шамфъстък -
- ядливи цветя -
Начин на приготвяне
В касерола сложете нарязаното на кубчета масло и разтопете на функция "Размразяване" на индукционния плот AEG SensePro.
Добавете 2/3 от шоколада, разбъркайте и оставете за няколко минути, докато се разтопи.
В голяма купа сложете яйцата, захарта и ваниловия екстракт. Разбийте с миксер за 3-4 минути, докато сместа стане бледожълта.
Налейте шоколадовата смес и отново разбийте. Добавете брашното, кардамона, канелата и карамфила и разбийте сместа финално. Сложете отделения шоколад и разбъркайте с шпатула.
Пуснете фурната AEG 9000 SteamPro и изберете функция "Помощ при готвене". От категория "Десерти" изберете "Сладкиши в тава", а след това "Брауни", и оставете да загрее.
С меко масло намаслете дъното на тавичка за печене, покрийте с хартия за печене. намаслете и нея, и изсипете сместа за брауни. Разстелете добре и печете 25-30 минути.
Извадете съда от фурната и оставете да се охлади за 10 минути, а след това прехвърете върху решетка и охладете напълно.
За крема
В купа сложете мекото сирене маскарпоне, захарта и ванилията. Разбъркайте добре и приберете в хладилник. Извадете на стайна температура 30 минути преди сервиране.
Нарежете браунито на квадрати.
В чиния за сервиране сложете 3-4 с.л. от маскарпоне крема и оформете кладенче с лъжица.
Поставете парче брауни, няколко малини и мента. Поръсете с шам фъстък и украсете с теменужки.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
