
ПРОДУКТИ:
- 300 г - червено цвекло
- 300 г - жълто цвекло
- 4 с.л. - зехтин
- 750 мл - горещ зеленчуков бульон
- 1 глава - ситно нарязан лук
- 2 скилидки - пасиран чесън
- 250 г - ориз за ризото
- 150 мл - червено вино
- 70 г - нарязани листа цвекло
- 40 г - масло
- 40 г - пармезан
- сол и черен пипер - на вкус
- сирене - за сервиране
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на функция Горещ въздух с вентилатор до 200 градуса.
Нарежете цвеклото на кубчета сложете в тава покрита с хартия за печене, като ги отделите едно от друго. Полейте със зехтина, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Печете 30 минути, докато омекне и започне да се карамелизира. Охладете за кратко и в Deli 4 блендер AEG сложете червеното цвекло, налейте част от бульона и пасирайте до гладко пюре.
В тенджера загрейте зехтина, сложете лука, посолете и гответе 3-4 минути, докато омекне. Сложете чесъна, гответе 30 секунди и добавете ориза. Разбъркайте и налейте виното. Разбъркайте и оставете за 2-3 минути да се изпари алкохола. Добавете останалия бульон към пюрето от цвекло и части добавете към ориза, като бъркате непрекъснато.
Гответе 18-20 минути, като в края добавете нарязаните листа цвекло. Свалете съда от котлона, добавете маслото и пармезана, разбъркайте, покрийте с капак и оставете за 2-3 минути.
Разпределете ризото в чинии за сервиране, поръсете с натрошеното сирене и гарнирайте с печеното жълто цвекло. Полейте с малко качествен зехтин и сервирайте веднага.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
