10-те най-скъпи храни в света

Много малко хора могат да си позволят тези храни, но...

Храната може да направи всеки щастлив - и също така да изпълни желанието да консумирате нещо екзотично.

Когато става дума за екзотична храна, трябва обаче да разбирате, че ще се наложи да похарчите доста солидна сума, за да вкусите ексклузивна храна.

Ексклузивна за деня храна се предлага на много места. Домакините на партита с вкусна храна от различни кухни се радват на всеобщо одобрение.

Тук в този списък обаче ви запознаваме с най-скъпите храни на света.

1. Италиански бели трюфели "Алба" – $160 406

Трюфелите винаги са били скъпи. Но когато става дума за италианските бели трюфели от вида "Алба", "скъпи" означава $160 406 - ни повече, ни по-малко.

Тази храна е скъпа заради една-единствена причина: много трудната й култивация.

Голям бял трюфел "Алба" с тегло 1.51 кг преди време се продаде за над $160 000, като бе купен от хонконгски търговец и неговата съпруга.

2. Хайвер Almas – $25 000

Хайверът Almas няма нужда от представяне, защото е прочут и рядък, произхождащ от Иран. Хайверът е скъпа храна, но рядкостта му го прави дори още по-скъп.

Тази храна не е от най-достъпните й и снабдяването с нея е сред доста трудните задачи, пред които ще се изправите. Caviar House &Prunier на Пикадили, Лондон, е единственият магазин, който предлага този деликатес.

3. Кралски пъпеши "Юбари" – $22 872

Кралските пъпеши "Юбари" са сред най-скъпите и надали ще ги сбъркате с обикновените сортове, които можете да откриете в супермаркета.

Юбари са прочути по света заради размерите и сладостта си. Можете обаче да ги купите само на търг, където се налага да платите, ако съдим по последната такава покупка - към $22 872.

4. Черна диня "Денсуке" – $6100

Някога виждали ли сте черна диня? Точно такава е динята от сорта "Денсуке".

Този забележителен плод се отглежда само на остров Хокайдо в Япония. Само няколко десетки плодове могат да се добиват годишно, което прави този сорт дини много рядък. Плодът е перфектна комбинация от твърдост, хрупкавост и сладост.

За да получите плод, тежащ 8 кг, трябва да платите $6100.

5. Pizza Royale 007 – $4200

Доменико Крола е прочут шотландски готвач, който се е известен със създаването на различни вкусни пици.

Той е създал една от скъпите си пици - Pizza Royale 007, но създателите на филмите за Джеймс Бонд не са я одобрили.

Това е голяма пица с люспици 24-каратово злато. Можете лесно да вкусите златото, тъй като те са напълно годни за консумация.

За да се насладите на тази "кралска" пица, трябва да се изръсите с $4200.

6. Къри "Samundari Khazana" – $3200

Кърито "Samundari Khazana" е сред най-скъпите ястия в менюто на Bombay Brassiere. Ястието с къри е било създадено, когато ресторантът е предложил различни ястия в чест на големия успех на "Беднякът милионер".

То само по себе си е доста голямо и включва позлатени шотландски омари, четири морски охлюва и четири пълнени пъдпъдъчи яйца. За да се насладите на това невероятно ястие, трябва да платите $3200.

7. Wagyu рибай стек – $2800

Wagyu рибай стекът на Craftsteak е скъп и също толкова здравословен - заради високото съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Генетичното му предразположение го прави по-ценен, като той има и приемливо ниво на моно-ненаситени към наситени мазнини. За да се насладите на цял Wagyu рибай стек в Craftsteak в Ню Йорк, трябва да платите $2800.

8. Zillion Dollar Lobster Frittata – $1000

Някога поръчвали ли сте си скъп омлет? Представяме ви Zillion Dollar Lobster Frittata, който е омлет - и е наистина скъп.

Този вкусен и апетитен деликатес е достъпен в хотела Le Parker Meridien в Ню Йорк. Можете да поръчате това вкусно ястие, приготвяно с щипки на омар и 300 грама хайвер от севруга в шест яйца, срещу "скромната" сума от $1000.

9. Бейгъл от хотел Westin – $1000

Бейгълите са скъпи, когато не са обикновените бейгъли, които похапвате на закуска. Франк Туджаг, главен готвач на хотел Westlin в Ню Йорк, е създал бейгъл с малко количество крема сирене с бял трюфел и ризлинг желе с вкус на годжи бери, съдържащо златни люспици.

За да си купите на този изключително скъп бейгъл, трябва да се разделите с $1000.

10. Гъби матаке или мацутаке – $1000

Гъбите матаке (или мацутаке) са сред най-скъпите гъби в света. За да купите от тези гъби, трябва да платите $1000.

Това са силно ценени от гурманите микоризни гъби, достъпни в Япония, Китай, Корея, САЩ, Канада, Финландия и Швеция.

Ограничените им добиви ги правят относително скъпи.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Knowledge Town

14.10.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара