Източник: Goodlife.bg

Зеленият японски чай – извор на здраве и дълголетие

На Оcha.bg може да поръчате оригинален японски зелен чай и всички необходими за него аксесоари

Отскоро Сенча, Матча и Гьокуро – три вида японски зелен чай, част от японската култура, носещи в себе си вековни традиции, могат да се опитат и в България.

На Оcha.bg може да поръчате оригинален японски зелен чай и всички необходими за него аксесоари за перфектно приготвяне.

Префектура Шизуока, от където идва предлаганият чай Сенча се слави с необичайно ниска степен на ракови заболявания, дори за японските стандарти.

Гьокуро е изключително рядък зелен чай, който е специфичен, заради своята обработка, на която дължи и изключителните си качества. Има мек вкус, който успокоява и тонизира.

Японският зелен чай Матча е една от супер храните, съдържа 16 различни аминокиселини, 8 пъти повече бетакаротин от спанака и 70 пъти повече антиоксиданти от портокаловия сок.

Зеленият японски чай неутрализира свободните радикали, които са продукт на стреса, на който сме подложени ежедневно, както и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и появата на диабет тип 2.

Научете повече интересни факти за японския зелен чай, както и начина на приготовление видео представен от Моюро Матсумае сан на Оcha.bg или на фейсбук страницата Ocha – Home of Green tea.

Отскочи към Коментарите (1)
1 Коментар
1 Supermag на 27.09.2018 – Четвъртък

И аз мисля, че чаят е полезен!