Десетте най-неприятни неща, когато откриваш ресторант

Джонатан Сойър за кошмарите и чакането.

Да отвориш ресторант е все едно да родиш дете. Но освен самото раждане трябва да се разправяш и с инвеститори, менюта, нови служители, оборудване, разрешения, инспекции, хазяи и с милион други неща, за които нормалните хора дори не биха и помислили.

Именно през това преминава главният готвач Джонатан Сойер от Кливлънд. В края на май той ще отвори своя нов ресторант „Трентина”, предлагащ пълно обслужване на почитателите на северно-италианската кухня.

Сойер може да се похвали с финал в конкурса „Джеймс Биърд” и наградата най-добър изгряващ готвач в състезанието „Вино и Храна”.

След като напуска ресторанта на Майкъл Симон „Пареа” в Ню Йорк, през 2007 той се завръща в родния си град, където си е извоювал славата на най-добър млад готвач в Кливлънд.

Гастролира във френското бистро „Грийнхайус таверн”, в „Нудълкет” - заведение за нудълс, издържано в японски стил, готви в „Сойерс стрийт фритис” на стадиона „Фърст Енерджи стейдиум” и в „Сий Соу брецел шоп”, където се правят баварски брецели, когато има мачове на местния баскетболен отбор.

Джонатан Сойер и десетте най-неприятни неща, съпътстващи откриването на ресторант.

В прав текст

Посред нощ, в друга реалност, ресторантът изгаря или пък принтерът не може да спре да печата ваучери за храна.

Кошмари

Посред нощ, в друга реалност, ресторантът изгаря или пък принтерът не може да спре да печата ваучери за храна. Чувам само: „Еееееееее...” 

Хората могат да разберат, къде е помещението за ферментация. В този случай, ще ни затворят, преди да сме започнали. 

(Бел.ред. Май не беше добра идея да го споделяш, щом искаш да го запазиш в тайна._

Да опиташ всичко от менюто

Предложил съм 41 нови ястия, но никакво количество „Ферне Бранка” или магарешки бодил не би могло да спомогне за храносмилането им, след прекомерна консумация. 

Побързай! Изчакай!

Побързай да подготвиш трапезарията! Изчакай боята да изсъхне! Побързай да подредиш масите! Изчакай за столовете. За всичко е помислено, но трябва да се изпълни час по-скоро.

Цигари

Подчинените т.е. работниците ще ме закопаят. Те хвърлят цигарени угарки и тръскат пепел из целия прекрасен нов ресторант.

Приятели и семейство

Екипът на Сойер е благословен с много и от двете, и е невъзможно да ги събере всички заедно една и съща вечер. Ето защо на тях е посветена цяла седмица.

Да не прекарваш време с децата си

Отварянето на ресторанта стана причина да не мога да се радвам на двете си прекрасни деца, Кетчър и Луизиана. Пропускам състезания на мажоретките, тренировки по футбол и срещи с жена ми.

Да направиш нещо различно

Вече знаем, коя успешна формула работи в „Грийнхаус”, „Нудълкет” и „Сойерс стрийт фритс”. Но в новия ресторант трябва да предложим нещо различно и да не повтаряме вече познатото ноу-хау.

Ресторантът да е целодневен

Наистина изкушаваща идея, но за сега няма да я осъществим. Докато го разработваме, ще отваряме само за вечеря.

„Да погребеш мъртвите”

Да отвориш нов ресторант обикновено изисква да приключиш с предишния, съществувал на това място (бел.ред. предишният ресторант бе на готвача на баскетболния отбор Кливлънд - Серджо Абрамо).

Не е лесна задача да събереш всички стари принадлежности и награди, както и да промениш характерната атмосфера.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара