Дестинации: Тел Авив

Ню Йорк на Израел

Защо да отидете там?

Прекрасното зимно слънце и младежки спокоен ритъм са най-привлекателните аспекти на културното сърце на Израел по това време на годината.

Добавете към това жива арт сцена, креативни местни жители, интересни съчетания от архитектура от 30-те и 40-те години и ароматна храна - и няма да ви се иска да си тръгнете. Модното се среща с древността в пристанището Яфа, на юг.

Какво да правите

Един от основателите на Тел Авив пророчески го е нарекъл ‘Ню Йорк на Израел’.

Изникващ от прашните пясъчни дюни северно от 5000-годишната Яфа, булевардът "Ротшилд" преминава през центъра на града и финансовия район и изобилства от подобни на киоски кафенета и спокойни паркове.

Преминете по покритите с палми улици, покрай които има архитектура в стил Баухаус, и се запознайте със неприбързания местен начин на живот. Наблизо, улица "Шенкин" носи атрактивността и лукса с колекция от бутици на местни модни дизайнери. Пазарът Кармел също не е за пропускане.

Направете си кулинарно турне из регионалната кухня, която събира съставки от Източна и Западна Европа, както и от Африка, за да ги слее в екзотиката на изреалската кухня.

Факт

Градът има цели 16 плажа, простиращи се на територия от 14 км.

Пробвайте на крак вкусна улична храна - фалафел, хумус и агнешка шаурма. Предлаганите пресни продукти са отлични, така че си вземете фурми, дълги бейгъли в йерусалимски стил, вкусна халва и подправки, които да отнесете у дома. Петъците са трескави, тъй като хората се подготвят за шабат, но оживлението придава на мястото особен чар.

Оттук всички пътища водят към плажа: градът има цели 16 плажа, простиращи се на територия от 14 км. Тел Барух е отлично място за семейства, докато феновете на спорта могат да изберат сърфа в Hof HaDolphinarium; Трумпелдор е по-тиха и спокойна алтернатива.

Когато горещината ви дойде в повече, музеят на изкуствата на Тел Авив е добро място, където да се разхладите в рамките на следобеда. В приятния флорентински квартал, HaTachana е уникално място – старата гара на Яфа сега побира оживени барове, ресторанти и шикозни магазини за облекло, наравно със стари пейки. Близо до часовниковата кула, битакът на Яфа е съкровищница на антики, разположени на фона на живописното пристанище – перфектното място за разходка по крайбрежния булевард.

Къде да отседнете

Бутиковият хотел The Norman е едно от най-горещите места в града, макар да съществува от само година. Отвъд непретенциозната му пастеленосиня и бежова фасада, можете да релаксирате на покрива, до безкраен басейн с превъзходен изглед към града. Това също така е и мястото, където можете да закусите алфреско с френски тост и пресни плодове.

Първият луксозен хотел в града - Dan Tel Aviv е с превъзходно разположение на крайбрежната линия, разпознаваем мигновено заради извитата си като дъга фасада в стил Маями. Brown Beach House е сравнително нов и е издържан в исторически стил от 50-те години, който е по-скоро шик, отколкото ретро. Lily & Bloom в Неве Цедек е разположен в старателно реставрирана сграда в Баухаус стил близо до булевард Ротшилд. Спокойният му дизайн изважда на преден план ретрото по начин, който прекрасно пасва на привлекателността на фасадата му.

Къде да се храните

Отскоро развиващият се район Сарона е добро начало. Индустриалният интериор на Claro с отворената му кухня предава огромна енергия, докато наблюдавате работата на готвачите. Изберете да споделите чинии със салата с бяло цвекло и фокача с подправена тиква, и продължете с деликатно опушена риба и картофи с хрян.

Разположеният наблизо Jajo се намира в сградата на някогашната първа винарна на Израел. Вечеряйте свинско шкембе с полента и печена церевица в запазените стари изби, и се насладете на избор от френски и европейски вина.

Dalida в Неве Цедек е чудесен избор за по-леко похапване. Изберете салата с печен копър и конфи с чесън, лимон и мента и се наследете на екзотичния дизайн.

Откритият отпред бар Beer Bazaar на пазара Кармел предлага над 100 алкохолни напитки. Бързото айскафе в R on Rothschild е задължително. Поседнете и наблюдавайте светът да преминава край вас с качествена баклава.

Съвет

Градът като цяло спира изцяло в съботите, тъй като в страната се практикува шабат. Имайте това предвид, когато планирате пътуването си - и си организирайте нещо, с което да се занимавате.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Food and Travel

03.08.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара