Източник: Le Cordon Bleu (London)

Моят град: Лондон с шеф Емил Минев

Прочутият български готвач за любимите му места в британската столица

Традиция. Иновация. Съвършенство.

От 1931 г, хиляди студенти следват тези принципи в Le Cordon Bleu в Лондон, едно от най-престижните кулинарни училища в света.

Le Cordon Bleu се намира в Bloomsbury Square, великолепният вход излъчва величие и енергия.

Студентите, облечени в бели престилки, с известното синьо лого бързат покрай мен докато се регистрирам, за да се срещна с директора на „Кулинарни изкуства“ - Емил Минев.

Роден в България, Минев е с една от успешните истории, с които академията може да се похвали. От това да работи с Пиер Кофман в La Tante Claire-  ресторант с три звези „Мишлен“ до последната му позиция като Executive Chef в хотел Shangri-La в Лондон, кариерата на Минев обхваща повече от 25 години.

Le Cordon Bleu London - Emil Minev Succes Story

След приятелско посрещане, се насочваме към билковата градина на Le Cordon Bleu. Над покривите на Лондон, между пчелните кошери и мащерката, говорим за града, който Минев нарича негов дом от 2001 година.

Кой е любимият ви ресторант за специален повод?

The Ledbury - 2 звезди „Мишлен“ в Нотинг Хил. Един от любимите ми ресторанти, който не само е един от най-добрите в Лондон, но и в страната. Храната е невероятна и The Ledburyе перфектен за специален повод.

Голям почитател съм и на ресторантите на Джейсън Артъртън, Pollen Street Social да съм по-точен.

Коя е любимата ви местна храна за ядене или приготвяне.

Нищо не може да се сравни с шотландските яйца. Харесва ми да ги приготвям, но за тях се изискват по-специфични умения и ако не са сготвени с качествени продукти, не са вкусни. Има няколко ресторанта в Лондон, които предлагат тази класика в различни варианти.

Какъв продукт, който можете да намерите в Лондон, не можете да намерите на друго място?

Лондон е много космополитен град. Има голям избор от съставки и много от ресторантите предлагат интернационална кухня. Някои от местно произведените продукти са с изключително качество - ревен, аспержи, говеждо Black Angus... Това не означава, че не могат да се намерят никъде другаде, но са уникални сами по себе си.

Къде обичате да ходите в събота вечер?

Имам малки деца, две момчета и обикновено прекарвам събота вечер с тях у дома. От време на време ходим в Mercato Food Court за страхотна пица с квас и добра обстановка за децата.

По-принцип излизаме събота и неделя за обяд:

Добра китайска храна хапваме в Royal China край Темза.

Cassecroute предлага страхотна френска храна, а Song Que Café има най-добрата виетнамска храна според мен.

Каква е любимата ви атракция в града?

Без съмнение Borough Market с неговата страхотна атмосфера, фантастична храна и качествени съставки.

Работех надолу по пътя от пазара и го посещавах почти всеки ден. От Borough Market избирахме повечето продуктите за нашите ресторанти.

В почивните ми дни се събуждам рано преди Лондон да се претъпка и  излизам с момчетата да купя прясна риба.

Често обядваме в Borough Market сандвич със сирене от Kappacasein или понички с божествен солен карамелот Bread Ahead.

Любимата ви улица за шопинг?

Kings Road. По-тихо е от Oxford street и има някои страхотни места там.

Кой е любимият ви музей?

Със сигурност British Museum, точно за Le Cordon Bleu. Реално е „музеите на света’’ събрани под един покрив.

Любима забележителност в града?


Мисля че Tower Bridge е невероятна сграда. Aдски съм впечатлен и от Парламента - има феноменална архитектура. Ако спреш да снимаш Big Ben и се загледаш и в малките детайли, наистина ще усетиш колко впечатляващо е всъщност.

Има ли нещо тайно, което обичате да правите в града?

Лондон предлага много възможности. Това е град, който никога не спира, постоянно се случва нещо. От ‘’тайните’’ театрални представления в тунелите на метрото до фестивалите за улична храна и фермерските пазари. Единственият проблем е, че нямаш време да пробваш всичко това.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Тravelsquire.com

07.08.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара