Източник: Foodphotography.bg

ПРОДУКТИ:
- Яйца - 2 броя
- Пудра захар - 100 г
- Бяло брашно - 150 г
- Бакпулвер - 1/2 ч.л.
- Сол - 1 щипка
- Масло - 125 г
- Мед - 1 с.л.
- Лимонова кора - 1 ч.л.
- Ванилов екстракт - 1 ч.л.
- Масло със стайна темпeратура - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Извадете яйцата от хладилника поне 30 минути преди да започнете да готвите. Разтопете маслото и оставете да се охлади за малко.
В купа сложете пудрата захар, добавете яйцата и разбийте за 3-4 минути с миксер, докато сместа стане пухкава и бледожълта.
Към сместа добавете брашното, бакпулвера и солта, които пресейте.
разбъркайте отново и добавете меда, ваниловият екстракт и лимоновата кора. разбийте и на тънка струйка налейте маслото, като не спирате да разбивате.
Готовата смес за мадлени оставете за 30 минути на стайна температура.
Загрейте фурната до 190 градуса като ползвате функция Горещ въздух и вентилатор.
Намажете формата за печене с тънък слой меко масло.
Прехвърлете тестото в пош и напълнете формичките. Печете 8-10 минути, докато мадлените станат златисти, а ръбчетата покафенеят леко.
Извадете формата от фурната и охладете за около минута. Прехвърлете мадлените върху решетка и поръсете с пудра захар.
Юлия Панджерова
03.11.2025
Чавдар Тодоров
10.11.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015

