Мадлени

Класически френски десерт приготвен с фурните AEG

27.06.2019 Всички рецепти от този автор →
60 мин.

10 МИН » 50 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Яйца - 2 броя
  • Пудра захар - 100 г
  • Бяло брашно - 150 г
  • Бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • Сол - 1 щипка
  • Масло - 125 г
  • Мед - 1 с.л.
  • Лимонова кора - 1 ч.л.
  • Ванилов екстракт - 1 ч.л.
За намазване на формите
  • Масло със стайна темпeратура - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Извадете яйцата от хладилника поне 30 минути преди да започнете да готвите. Разтопете маслото и оставете да се охлади за малко.

В купа сложете пудрата захар, добавете яйцата и разбийте за 3-4 минути с миксер, докато сместа стане пухкава и бледожълта.

Към сместа добавете брашното, бакпулвера и солта, които пресейте.

разбъркайте отново и добавете меда, ваниловият екстракт и лимоновата кора. разбийте и на тънка струйка налейте маслото, като не спирате да разбивате.

Готовата смес за мадлени оставете за 30 минути на стайна температура.

Загрейте фурната до 190 градуса като ползвате функция Горещ въздух и вентилатор.

Намажете формата за печене с тънък слой меко масло.

Прехвърлете тестото в пош и напълнете формичките. Печете 8-10 минути, докато мадлените станат златисти, а ръбчетата покафенеят леко.

Извадете формата от фурната и охладете за около минута. Прехвърлете мадлените върху решетка и поръсете с пудра захар.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара