
При приготвянето на тази рецепта използвахме един от най-интересните аксесоари за готвене на AEG - солният блок.
Солният блок AEG е от естествена сол от Хималаите и обогатява ястията приготвени на него с естествен аромат. Можете да ползвате като гореща платформа за приготвяне на храна директно на масата, пред вашите гости. Солният блок AEG може да ползвате както на индукционните плотове, така и във фурните AEG.
За загряване на сoлния блок може да ползвате 210 мм зона на индукционния плот или 220 мм обединена зона.
Солният блок е подходящ за приготвяне на меса, зеленчуци и морски продукти, които изискват висока температура и се приготвят за сравнително кратко време.
Сложете солният блок на AEG на индукционния плот и загрейте за 15 минути на ниска температура. Увеличете температурата на средна и оставете за още 20 минути, а накрая загрейте за 25 минути на висока температура.
Ако нямате солният блок AEG, използвайте грил тиган, плоча или скара.
Агнешки бъргър
ПРОДУКТИ:
- 3 - агнешки бъргъра по 150 г всеки
- 3 - бъргър питки
- меко масло - за намазване на питките
- 3-4 - репички
- 1 - краставица
- 200 г - гъсто кисело мляко
- сок и кора - от ½ лимон
- 50 г - натрошено овче сирене
- 1 стрък - пресен чесън
- 2-3 клонки - мента
- 2-3 клонки - пресен копър
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 - тиквичка
- 400 г - картофи
- 2-3 клонки - пресен копър
- 1 стрък - пресен чесън
- 60 г - масло
- сол и черен пипер - на вкус
- 3 с.л. - зехтин
Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на соса. Към киселото мляко добавете ситно нарязаните билки, нарязания на тънки колеца чесън и сиренето. Добавете лимоновата кора и сок, подправете с черен пипер и малко сол и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.
Нарежете измитите картофи на клиновидни парчета и сложете в тава за печене. Полейте с разтопеното масло, посолете, подправете с черен пипер и печете 35-40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато станат златисти.
Извадете бъргърите за 30 минути на стайна температура.
Нарязаните на тънки колелца тиквички овкусете със зехтина и малко сол и изпечете на солния блок за 3-4 минути на страна. Извадете в купичка и оставете настрана.
Овкусете бъргърите със сол на люспи и черен пипер от двете страни и сложете на солния блок. Гответе по 5-6 минути на страна, в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.
Намажете питките с меко масло и ги запечете до златисто на солния блок.
С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на тънки ленти, а репичките нарежете на тънки пръчици.
Върху долната част на питката сложете 1-2 с.л. от млечния сос. Отгоре подредете колелца тиквичка и поставете по едно кюфте.
Добавете 1-2 ленти краставица и малко репички. Гарнирайте с листа прясна мента. Поднесете с печените картофи, поръсени с тънко нарязан чесън.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
