Капоната на фурна

Италианската класика приготвена изцяло на фурна

Телескопичните водачи към фурните AEG са иновативен аксеоар, чиято функция е в полза на удобството и безопасността при готвене.

Рецептата, която ви показваме изисква непрекъснато добавяне на продукти, разбъркването и овкусяването им. Действия, които без водачите биха били  досадни, трудоемки и с вероятност за изгаряния по ръцете. 

Малките детайли, каквито са телескопичните водачи са нещата, които вдигат нивото на един продукт и ви позволяват свобода и креативност в кухнята. 

Готви умно с AEG

ПРОДУКТИ:

  • 2 - патладжана, нарязани на кубчета
  • 1 глава - лук, нарязан на филийки
  • 5 скилидки - чесън, нарязани на едро
  • 3-4 - цветни чупки, нарязани на едро
  • 2 - големи домата, нарязани на едро
  • 100 мл - зехтин
  • 3 с.л. - каперси
  • 2 с.л. - винен оцет
  • 1 ч.л. - чили на люспи
  • 1 ч.л. - сушен риган
  • сол и черен пипер - на вкус
  • 1/3 връзка - магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на функция Грил, долен нагревател и вентилатор на 220 градуса.

Сложете чушките в тава за печене, полейте с част от зехтина и сложете във фурната. Гответе 15 минути като разбъркате веднъж-два пъти. 

Прибавете патладжана и лука, налейте останалия зехтин и гответе 10 минути. 

Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Гответе още 10 минути, като разбъркате веднъж, а след това прибавете доматите, чесъна, ригана и чилито. Разбъркайте и гответе 10 минути.  

Налейте оцета, добавете каперсите и разбъркайте. Оставете във фурната  за още 5 минути. 

Готовото ястие гарнирайте с маслините и ситно нарязан магданоз. Поднесете топло или на стайна температура с препечен хляб. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара