
Телескопичните водачи към фурните AEG са иновативен аксеоар, чиято функция е в полза на удобството и безопасността при готвене.
Рецептата, която ви показваме изисква непрекъснато добавяне на продукти, разбъркването и овкусяването им. Действия, които без водачите биха били досадни, трудоемки и с вероятност за изгаряния по ръцете.
Малките детайли, каквито са телескопичните водачи са нещата, които вдигат нивото на един продукт и ви позволяват свобода и креативност в кухнята.
Готви умно с AEG
ПРОДУКТИ:
- 2 - патладжана, нарязани на кубчета
- 1 глава - лук, нарязан на филийки
- 5 скилидки - чесън, нарязани на едро
- 3-4 - цветни чупки, нарязани на едро
- 2 - големи домата, нарязани на едро
- 100 мл - зехтин
- 3 с.л. - каперси
- 2 с.л. - винен оцет
- 1 ч.л. - чили на люспи
- 1 ч.л. - сушен риган
- сол и черен пипер - на вкус
- 1/3 връзка - магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на функция Грил, долен нагревател и вентилатор на 220 градуса.
Сложете чушките в тава за печене, полейте с част от зехтина и сложете във фурната. Гответе 15 минути като разбъркате веднъж-два пъти.
Прибавете патладжана и лука, налейте останалия зехтин и гответе 10 минути.
Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Гответе още 10 минути, като разбъркате веднъж, а след това прибавете доматите, чесъна, ригана и чилито. Разбъркайте и гответе 10 минути.
Налейте оцета, добавете каперсите и разбъркайте. Оставете във фурната за още 5 минути.
Готовото ястие гарнирайте с маслините и ситно нарязан магданоз. Поднесете топло или на стайна температура с препечен хляб.
Всичко за винените коктейли
23.01.2023
6 грешки, които допускате с кухненския робот
23.01.2023
Значимостта на майонезата
23.01.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Агнешки кюфтенца в маслено тесто
23.01.2023
Патешки дробчета с уиски сос
23.01.2023
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
