Шоколадов мус

С плодове и какао

В тази рецепта ползваме функцията „Размразяване“ на Индукционните плотове AEG Sense Pro, за да разтопим шоколад и масло и да темперираме жълтъците за рецептата.

Функцията е много подходяща поради факта, че поддържа постоянно ниска температура, която щадящо и без риск от пресичане и загаряне, нежно разтопява продуктите и пропускате неудобствата от ползването на водна баня.

Доверете се на технологиите които AEG разработва в своите продукти, за повече удобство, по-добро качество и винаги добри резултати. 

Индукционен плот SensePro съществува в два размера: 80 и 60 см.

ПРОДУКТИ:

  • 220 мл - пълномаслена сметана
  • 150 г - шоколад на парченца
  • 30 г - масло, нарязано на кубчета
  • 3 - яйца
  • 4 с.л. - захар

Готви умно с AEG: Шоколадов мус

Начин на приготвяне

В касерола сложете шоколада и маслото и разтопете на функция Размразяване, като разбъркате няколко пъти, докато получите гладка смес. Свалете съда от котлона, прехвърлете в купа и охладете за няколко минути.

Налейте сметаната в купа, разбийте по меки връхчета и приберете в хладилник.

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на пяна, добавете 2 с.л. захар и разбийте до твърди връхчета.

В касерола сложете жълтъците с останалите 2 с.л. захар. Сложете съда на котлона, ползвайте отново функция Размразяване и гответе 6-7 минути, при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтопи, а жълтъците станат светложълти. Добавете ги към шоколада и смесете.

Прибавете 1/3 от разбитата сметана и разбъркайте. Сложете на части белтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете останалата сметана и разбъркайте до пълното смесване на продуктите.

Разпределете сместа в купички или подходящи чаши и приберете в хладилник за поне 4 часа.

Сервирайте с череши, боровинки и какао.

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара