
В тази рецепта ползваме функцията „Размразяване“ на Индукционните плотове AEG Sense Pro, за да разтопим шоколад и масло и да темперираме жълтъците за рецептата.
Функцията е много подходяща поради факта, че поддържа постоянно ниска температура, която щадящо и без риск от пресичане и загаряне, нежно разтопява продуктите и пропускате неудобствата от ползването на водна баня.
Доверете се на технологиите които AEG разработва в своите продукти, за повече удобство, по-добро качество и винаги добри резултати.
Индукционен плот SensePro съществува в два размера: 80 и 60 см.
ПРОДУКТИ:
- 220 мл - пълномаслена сметана
- 150 г - шоколад на парченца
- 30 г - масло, нарязано на кубчета
- 3 - яйца
- 4 с.л. - захар
Готви умно с AEG: Шоколадов мус
Начин на приготвяне
В касерола сложете шоколада и маслото и разтопете на функция Размразяване, като разбъркате няколко пъти, докато получите гладка смес. Свалете съда от котлона, прехвърлете в купа и охладете за няколко минути.
Налейте сметаната в купа, разбийте по меки връхчета и приберете в хладилник.
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на пяна, добавете 2 с.л. захар и разбийте до твърди връхчета.
В касерола сложете жълтъците с останалите 2 с.л. захар. Сложете съда на котлона, ползвайте отново функция Размразяване и гответе 6-7 минути, при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтопи, а жълтъците станат светложълти. Добавете ги към шоколада и смесете.
Прибавете 1/3 от разбитата сметана и разбъркайте. Сложете на части белтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете останалата сметана и разбъркайте до пълното смесване на продуктите.
Разпределете сместа в купички или подходящи чаши и приберете в хладилник за поне 4 часа.
Сервирайте с череши, боровинки и какао.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
