
Едва ли има човек, който да не обича пържени картофки. Златисти, хрупкави и много вкусни. Сервирани самостоятелно са истинско удоволствие, а в съчетание с месо, риба, бургер или обикновен сандвич, вече можем да говорим за страхотни вкус и текстура.
Да, но пържените храни, освен че не са здравословни, и можем да си ги позволяваме сравнително рядко, са и доста калорични.
Без да правим компромис с вкуса и качеството, днес ще ви представим иновативната технология на тавите AirFry на AEG.
С тавата AirFry на AEG приготвяте перфектно хрупкави печени зеленчуци и пържени картофи с по-малко мазнина. Проектиранa с прецизно разположени отвори за оптимизирана циркулация на въздуха и равномерно приготвяне на храната.
Тавата AirFry прави храната хрупкава без да е необходимо да се обръща.
Оптимизираната циркулация на въздуха с тавата AirFry премахва необходимостта от обръщане на храната. Създайте хрупкави пържени картофи или вкусни зеленчуци без да е необходимо да ги обръщате по време на готвене.
С оптимизираната циркулация на въздуха можете да изпечете повече храна наведнъж.
Тавата AirFry позволява приготвянето на по-големи количества храна наведнъж благодарение на подобрената циркулация на въздуха. Получавате перфектни резултати всеки път.
Тавата AirFry може да се използва с всяка XXL фурна с функции за пица или готвене с вентилатор.
Тавата AirFry може да се използва с всяка XXL фурна за постигане на идеални резултати като при пържене. Използвайте функцията Пица или Вентилирано готвене за свеж завършек на всичките си любими ястия.
ПРОДУКТИ:
- 400 г - филе треска
- 2 - яйца
- 4 с.л. - брашно
- 80 г - галета панко
- 1/3 връзка - магданоз
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 ч.л. - червен пипер
- 400 г - картофи
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Панирана риба и картофки на фурна
Начин на приготвяне
Добре измитите картофи нарежете на тънки пръчици и сложете в студена вода за 30 минути.
През това време пригответе продуктите за паниране на рибата. В три купи сложете брашното, разбитите яйца и галетата. Овкусете със сол, а към галетата прибавете черен пипер, червен пипер и ситно нарязания магданоз и разбъркайте. Панирайте нарязаната на парчета риба последователно в брашно, яйце и галета и подредете върху дъска, за да може панировката да изсъхне. Намаслете рибата със спрей за готвене, или полейте с малко зехтин от двете страни.
Подсушете картофите с чиста кърпа и сложете в купа. Полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте, за да се намаслят равномерно.
Включете фурната, изберете функция "Горещ въздух+Вентилатор" и настройте на 180°C.
Пригответе тавата "Airfry Tray" на AEG, която е проектиранa с прецизно разположени отвори за оптимизирана циркулация на въздуха и равномерно приготвяне на храната, и в единия край подредете рибата, а в другия картофките.
Преди да сложите тавата "Airfry Tray" във фурната, на най-долния ред на фурната поставете конвенционална тава, която да предпази от намазване и падане на дребни парченца панировка.
Сложете в средата на фурната "Airfry Tray," като за удобство използвайте телескопичните водачи. Гответе 20-25 минути, като времето за готвене зависи от дебелината на картофките и рибните филета. Благодарение за добрата циркулация на въздуха, която осигурява "Airfry Tray", не е необходимо да обръщате продуктите по време на печенето.
Поднесете рибата и картофките топли със сос от типа на тартар или ремулад.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
