Филе от сьомга и зеленчуци на пара

с ориз басмати

В тази рецепта ще ви предложим здравословна вечеря приготвена за 30 минути.

Филе от сьомга, броколи, пресен зелен фасул и прясна сладка царевица приготвени на пара с фурните AEG SteamPro.

Тавата AEG AirFray, освен за готвене без мазнина и сушене, спокойно можете да използвате и за готвене на пара.

ПРОДУКТИ:

  • 3 броя - сьомга филе по 150-200 г
  • 200 г - зелен фасул
  • 250 г - броколи на розички
  • 1 - царевица
за дресинга
  • 1 глава - ситно нарязан лук шалот
  • 1 ч.л. - дижонска горчица
  • сок от - половин лимон
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
за ориза
  • ориз басмати - 170 г
  • вода - 220 мл
  • сол - 1 ч.л.

 

Готви умно с AEG: Риба и зеленчуци на пара

Начин на приготвяне

Сложете ориза басмати в купа, измийте го добре, залейте със студена вода и оставете за 30 минути.

Отцедете го, сложете в тенджера, посолете и залейте с водата. Сложете на силен огън и кипнете. След като заври, намалете котлона на най-ниска степен и гответе 10 минути. Свалете съда от огъня и оставете под капак за още 10 минути. 

Посолете филето от сьомга и оставете настрана. 

Ползвайте AirFray тавата на AEG и в единия й край сложете зеления фасул и царевицата.

Сложете във фурната и изберете функция готвене на пара с висока влажност на 90°C.

Стартирайте фурната, напълнете контейнера с вода и гответе 15 минути. 

Издърпайте тавата с водачите и добавете броколите и рибата, която сте сложили върху хартия за печене. Върнете във фурната и оставете програмата да завърши. 

През това време пригответе дресинга. В купа сложете нарязания на ситно шалот, добавете останалите продукти и разбъркайте добре. 

Извадете зеленчуците и ги сложете в купата с дресинга. Смесете ги, опитайте и овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте рибата и зеленчуците върху ориза басмати. Гарнирайте с микро горчица.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара