
В тази рецепта ще ви предложим здравословна вечеря приготвена за 30 минути.
Филе от сьомга, броколи, пресен зелен фасул и прясна сладка царевица приготвени на пара с фурните AEG SteamPro.
Тавата AEG AirFray, освен за готвене без мазнина и сушене, спокойно можете да използвате и за готвене на пара.
ПРОДУКТИ:
- 3 броя - сьомга филе по 150-200 г
- 200 г - зелен фасул
- 250 г - броколи на розички
- 1 - царевица
- 1 глава - ситно нарязан лук шалот
- 1 ч.л. - дижонска горчица
- сок от - половин лимон
- сол - на вкус
- зехтин - 50 мл
- ориз басмати - 170 г
- вода - 220 мл
- сол - 1 ч.л.
Готви умно с AEG: Риба и зеленчуци на пара
Начин на приготвяне
Сложете ориза басмати в купа, измийте го добре, залейте със студена вода и оставете за 30 минути.
Отцедете го, сложете в тенджера, посолете и залейте с водата. Сложете на силен огън и кипнете. След като заври, намалете котлона на най-ниска степен и гответе 10 минути. Свалете съда от огъня и оставете под капак за още 10 минути.
Посолете филето от сьомга и оставете настрана.
Ползвайте AirFray тавата на AEG и в единия й край сложете зеления фасул и царевицата.
Сложете във фурната и изберете функция готвене на пара с висока влажност на 90°C.
Стартирайте фурната, напълнете контейнера с вода и гответе 15 минути.
Издърпайте тавата с водачите и добавете броколите и рибата, която сте сложили върху хартия за печене. Върнете във фурната и оставете програмата да завърши.
През това време пригответе дресинга. В купа сложете нарязания на ситно шалот, добавете останалите продукти и разбъркайте добре.
Извадете зеленчуците и ги сложете в купата с дресинга. Смесете ги, опитайте и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте рибата и зеленчуците върху ориза басмати. Гарнирайте с микро горчица.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
