
Печен камамбер в бутер тесто
ПРОДУКТИ:
- 2 листа - охладено бутер тесто
- 100 г - песто със сушени домати
- 1 опаковка - камамбер
- 1 - жълтък
- 1 скилидка - чесън, нарязан на филийки
- 1 ч.л. - ситно нарязан розмарин
- сол на люспи - на вкус
Печенето вече е лесно и приятно и не е необходимо да поставяте хартия за печене, с лесната за почистване, незалепваща тава на AEG.
Без значение дали печете месо, зеленчуци, хляб или други печива – тавата може да се почисти само с малко кухненска хартия.
Изплаквате с вода и е готова за прибиране в шкафа. Пестите време и пари без да правите компромис с вкуса и качеството на храната.
Начин на приготвяне
С ринг или чиния изрежете два кръга от всеки лист тесто. Запазете останалото тесто за по-късно.
Намажете с половината песто единият лист, покрийте отгоре с другото тесто и сложете в центъра кутията с камамбер. Изрежете кръг, махнете го внимателно и оставете настрана.
Прехвърлете тестото в незалепващата и лесна за почистване тава AEG и поставете сиренето заедно с кутията в средата.
Внимателно с неметален нож нарежете тестото на ленти. Загънете лентичките две по две и притиснете крайчетата.
С остър нож направете разрези в сиренето, без да срязвате кората и в тях поставете филийките чесън и поръсете със ситно нарязания розмарин.
Останалото при изрязването тесто намажете с песто, покрийте с втория лист тесто и нарежете на ленти. Завийте на спирали и подредете в тавата. Сложете и изрязания кръг тесто. Намажете тестото с разбития жълтък и печете 13-15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тестото стане златисто, а сиренето омекне.
Поднесете топло с допълнителните гризини.
Гриловани калмари су вид
07.02.2023
Pablo's House - Кристиян Йончев
05.02.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
