Печен камамбер в бутер тесто

С незалепваща тава AEG

 

Печен камамбер в бутер тесто

ПРОДУКТИ:

  • 2 листа - охладено бутер тесто
  • 100 г - песто със сушени домати
  • 1 опаковка - камамбер
  • 1 - жълтък
  • 1 скилидка - чесън, нарязан на филийки
  • 1 ч.л. - ситно нарязан розмарин
  • сол на люспи - на вкус

 

Печенето вече е лесно и приятно и не е необходимо да поставяте хартия за печене, с лесната за почистване, незалепваща тава на AEG.

Без значение дали печете месо, зеленчуци, хляб или други печива – тавата може да се почисти само с малко кухненска хартия.

Изплаквате с вода и е готова за прибиране в шкафа. Пестите време и пари без да правите компромис с вкуса и качеството на храната.

Начин на приготвяне

С ринг или чиния изрежете два кръга от всеки лист тесто. Запазете останалото тесто за по-късно.  

Намажете с половината песто единият лист, покрийте отгоре с другото тесто и сложете в центъра кутията с камамбер. Изрежете кръг, махнете го внимателно и оставете настрана.

Прехвърлете тестото в незалепващата и лесна за почистване тава AEG и поставете сиренето заедно с кутията в средата.

Внимателно с неметален нож нарежете тестото на ленти. Загънете лентичките две по две и притиснете крайчетата.  

С остър нож направете разрези в сиренето, без да срязвате кората и в тях поставете филийките чесън и поръсете със ситно нарязания розмарин.

Останалото при изрязването тесто намажете с песто, покрийте с втория лист тесто и нарежете на ленти. Завийте на спирали и подредете в тавата. Сложете и изрязания кръг тесто. Намажете тестото с разбития жълтък и печете 13-15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато тестото стане златисто, а сиренето омекне.

Поднесете топло с допълнителните гризини.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара