
"Горено" зеле с лешници
С незалепващата, лесна за почистване тава AEG
Загорели тави със запелнала по тях храна, много накисване, търкане и препарати, всичко това е вече в миналото с Easy2Clean тавата AEG.
Печенето вече е лесно, чисто и удобно, и не е необходимо да поставяте дори хартия за печене. Благодарение на керамичното покритие на тавата почистването е изключително бързо, лесно и приятно.
Без значение дали печете месо, зеленчуци, хляб или други печива – тавата може да се почисти само с малко кухненска хартия.
Изплаквате с вода и е готова за прибиране в шкафа. Пестите време и пари без да правите компромис с вкуса и качеството на храната.
ПРОДУКТИ:
- 1/2 - средно голяма зелка
- 60 г - разтопено масло
- 1 малка глава лук - нарязана на ситно
- 1 червена чушка - нарязана на ситно
- сол и черен пипер - на вкус
- 100 г - белени лешници
- 3 с.л. - масло
- сол и черен пипер на вкус - на вкус
Готви умно с AEG: Горено зеле
Начин на приготвяне
Нарежете зелката на филии с дебелина около 2 сантиметра и подредете в леснната за почистване тава AEG.
Полейте с маслото, посолете и подправете с черен пипер. Поръсете с наситнените чушка и лук, покрийте с алуминиево фолио и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Махнете фолиото, увеличете градусите до 230 и гответе още 30 минути, докато зелето се запече добре.
Поднесете като самостоятелно ястие, или с месо приготвено но начин, който харесвате.
В тиган сложете едро нарязаните лешници и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавете маслото и гответе още 2-3 минути, докато маслото покафенее и усетите ядков аромат. Посолете и подправете с черен пипер.
Гриловани калмари су вид
07.02.2023
Pablo's House - Кристиян Йончев
05.02.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
