"Горено" зеле с лешници

С незалепващата, лесна за почистване тава AEG

Загорели тави със запелнала по тях храна, много накисване, търкане и препарати, всичко това е вече в миналото с Easy2Clean тавата AEG

Печенето вече е лесно, чисто и удобно, и не е необходимо да поставяте дори хартия за печене. Благодарение на керамичното покритие на тавата почистването е изключително бързо, лесно и приятно. 

Без значение дали печете месо, зеленчуци, хляб или други печива – тавата може да се почисти само с малко кухненска хартия.

Изплаквате с вода и е готова за прибиране в шкафа. Пестите време и пари без да правите компромис с вкуса и качеството на храната.

ПРОДУКТИ:

  • 1/2 - средно голяма зелка
  • 60 г - разтопено масло
  • 1 малка глава лук - нарязана на ситно
  • 1 червена чушка - нарязана на ситно
  • сол и черен пипер - на вкус
за лешниците
  • 100 г - белени лешници
  • 3 с.л. - масло
  • сол и черен пипер на вкус - на вкус

Готви умно с AEG: Горено зеле

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на филии с дебелина около 2 сантиметра и подредете в леснната за почистване тава AEG.

Полейте с маслото, посолете и подправете с черен пипер. Поръсете с наситнените чушка и лук, покрийте с алуминиево фолио и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Махнете фолиото, увеличете градусите до 230 и гответе още 30 минути, докато зелето се запече добре. 

Поднесете като самостоятелно ястие, или с месо приготвено но начин, който харесвате. 

В тиган сложете едро нарязаните лешници и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавете маслото и гответе още 2-3 минути, докато маслото покафенее и усетите ядков аромат. Посолете и подправете с черен пипер.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара