Гриловани калмари су вид

и паста с мастило от сепия

ПРОДУКТИ:

  • 4 броя - почистени калмари
  • 2 ч.л. - зехтин
  • сол и бял пипер - на вкус
за пастата
  • 250 г - паста с мастило от сепия
  • 1 червено чили - нарязано на ситно
  • 5-6 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 3-4 с.л. - зехтин
  • 5-6 клонки - ситно нарязан магданоз
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Включете мултифункционалната фурна 9000 STEAMPRO AEG, изберете програма готвене Су Вид и задайте температура от 58 градуса.

Посолете и подправете с бял пипер калмарите от двете страни. Сложете в плик за вакуумно готвене по 2 калмара, добавете по 1 с.л. зехтин във всеки и вакуумирайте.

Сложете калмарите в загрятата фурна и гответе 2 часа. Извадете калмарите от плика, подсушете и разрежете на две, за да получите в тънки парчета.

Сложете планча грил AEG  на индукционния плот 9000 SENSEPRO 80 см и ползвайте функция Bridge, за да загреете.

Сложете калмарите и гответе по 3-4 минути на страна, докато се запекат добре.

Междувременно сварете пастата в голямо количество добре подсолена вода, според инструкциите на опаковката.

В широк тиган загрейте зехтина и запържете чесъна и лютата чушка за 2-3 минути на средно силен огън. Добавете пастата с малко от водата от варенето, разбъркайте и поръсете с ситно нарязан магданоз.

В чиния за сервиране сложете от пастата и добавете нарязан на ленти калмар. Поръсете с още магданоз, зехтин и лимонова кора и поднесете веднага. 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара