
ПРОДУКТИ:
- 4 броя - почистени калмари
- 2 ч.л. - зехтин
- сол и бял пипер - на вкус
- 250 г - паста с мастило от сепия
- 1 червено чили - нарязано на ситно
- 5-6 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 3-4 с.л. - зехтин
- 5-6 клонки - ситно нарязан магданоз
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Включете мултифункционалната фурна 9000 STEAMPRO AEG, изберете програма готвене Су Вид и задайте температура от 58 градуса.
Посолете и подправете с бял пипер калмарите от двете страни. Сложете в плик за вакуумно готвене по 2 калмара, добавете по 1 с.л. зехтин във всеки и вакуумирайте.
Сложете калмарите в загрятата фурна и гответе 2 часа. Извадете калмарите от плика, подсушете и разрежете на две, за да получите в тънки парчета.
Сложете планча грил AEG на индукционния плот 9000 SENSEPRO 80 см и ползвайте функция Bridge, за да загреете.
Сложете калмарите и гответе по 3-4 минути на страна, докато се запекат добре.
Междувременно сварете пастата в голямо количество добре подсолена вода, според инструкциите на опаковката.
В широк тиган загрейте зехтина и запържете чесъна и лютата чушка за 2-3 минути на средно силен огън. Добавете пастата с малко от водата от варенето, разбъркайте и поръсете с ситно нарязан магданоз.
В чиния за сервиране сложете от пастата и добавете нарязан на ленти калмар. Поръсете с още магданоз, зехтин и лимонова кора и поднесете веднага.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
