
В днешната рецепта ще ви покажем как да поширате с индукционния плот AEG SensePro® 9000 (80 см) и сензора за храна към него.
Приготвихме азиатска супа с нудли, пиле и джинджифил. Пилето поширахме, за добре сготвено, сочно и нежно месо в богат бульон и добавихме силни вкусове с продуктите, с които сервирахме.
ПРОДУКТИ:
- 1 пиле - около 1.4 кг
- 1 - червено чили
- 50 г - джинджифил
- 3 стръка - пресен лук
- 200 мл - оризово вино
- 1 с.л. - захар
- 3 с.л. - соев сос
- 1 с.л. - рибен сос
- 4-5 скилидки - чесън
- 1 глава - лук
- 1 с.л. - сол
- удон нудли -
- пак чой -
- пресен лук -
- кориандър -
- чили -
- джинджифил -
- сусам -
Начин на приготвяне
В голяма тенджера сложете пилето, добавете останалите продукти за бульона, налейте вода, достатъчно, за да покрие пилето и затоплете. Оберете пяната по повърхността и намалете котлона.
Сложете сензора за храна към AEG SensePro® 9000, изберете функция "Су вид", която ще поддържа постоянна температура на бульона и задайте 78°C.
Покрийте с капак и гответе 35-40 минути. Свалете съда от котлона, махнете сензора за храна, покрийте плътно с капак и оставете за 20 минути.
Извадете пилето и прецедете бульона. Обезкостете пилето и накъсайте месото от бутчетата, а гърдите нарежете на филийки.
Подгответе продуктите за сервиране. Нарежете пресния лук и чилито на тънки колелца, а джинджифила на пръчици.
В по-малка тенджера прецедете бульона и сложете листата пак чой. Гответе около минута, докато омекнат леко и извадете настрана.
Сварете нудлите според инструкциите на опаковката и прехвърлете в купа.
Сложете от месото и гарнирайте с лук, чили, пак чой, джинджифил, кориандър и сусам. Залейте с горещия бульон и сервирайте веднага.
50-те най-красиви места на света
30.11.2023
Всичко, което трябва да знаете за оцета
30.11.2023
Австрийската храна и вино
29.11.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
