Поширано пиле с джинджифил

Азиатска супа с нудли

В днешната рецепта ще ви покажем как да поширате с индукционния плот AEG SensePro® 9000 (80 см) и сензора за храна към него.

Приготвихме азиатска супа с нудли, пиле и джинджифил. Пилето поширахме, за добре сготвено, сочно и нежно месо в богат бульон и добавихме силни вкусове с продуктите, с които сервирахме.

ПРОДУКТИ:

  • 1 пиле - около 1.4 кг
за бульона
  • 1 - червено чили
  • 50 г - джинджифил
  • 3 стръка - пресен лук
  • 200 мл - оризово вино
  • 1 с.л. - захар
  • 3 с.л. - соев сос
  • 1 с.л. - рибен сос
  • 4-5 скилидки - чесън
  • 1 глава - лук
  • 1 с.л. - сол
за сервиране
  • удон нудли -
  • пак чой -
  • пресен лук -
  • кориандър -
  • чили -
  • джинджифил -
  • сусам -

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сложете пилето, добавете останалите продукти за бульона, налейте вода, достатъчно, за да покрие пилето и затоплете. Оберете пяната по повърхността и намалете котлона.

Сложете сензора за храна към AEG SensePro® 9000, изберете функция "Су вид", която ще поддържа постоянна температура на бульона и задайте 78°C.

Покрийте с капак и гответе 35-40 минути. Свалете съда от котлона, махнете сензора за храна, покрийте плътно с капак и оставете за 20 минути.

Извадете пилето и прецедете бульона. Обезкостете пилето и накъсайте месото от бутчетата, а гърдите нарежете на филийки.

Подгответе продуктите за сервиране. Нарежете пресния лук и чилито на тънки колелца, а джинджифила на пръчици.

В по-малка тенджера прецедете бульона и сложете листата пак чой. Гответе около минута, докато омекнат леко и извадете настрана.

Сварете нудлите според инструкциите на опаковката и прехвърлете в купа.

Сложете от месото и гарнирайте с лук, чили, пак чой, джинджифил, кориандър и сусам. Залейте с горещия бульон и сервирайте веднага.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара