ПРОДУКТИ:
- 50 г - листа босилек
- 100 мл - зехтин
- 30 г - орехови ядки
- 3-4 скилидки - чесън
- 45 г - пармезан
- 1 с.л. - лимонова кора
- 2-3 с.л. - лимонов сок
- сол - на вкус
- 1-2 дребни - тиквички
- 2 с.л. - брашно
- 1 с.л. - галета панко
- 3 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 320 г - прясна паста
Начин на приготвяне
Измийте и почистете листата на босилека. Нарежете пармезана на едро и сложете в DELI 4 блендер AEG. Добавете орехите и скилидките чесън и посолете.
Настържете лимоновата кора, прибавете лимоновия сок и листата босилек. Накрая налейте зехтина и затворете.
Пасирайте в началото на функция пулс, а след това пуснете на първа скорост и оставете уреда да работи до поличаването на гладко пюре.
С белачка за ивички нарежете тиквичките. В чиния смесете брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер. Сложете тиквичките и разбъркайте, за да полепне панировката.
Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие AEG и изпържете тиквичките за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете настрана.
Кипнете вода в дълбока тенджера и посолете.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката и извадете в тигана от пърженето на тиквичките.
Добавете няколко лъжици от пестото, налейте малко от водата от варенето на пастата и разбъркайте добре.
Разпределете пастата в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с хрупкавите тиквички.
Поръсете с прясно настърган пармезан и поднесете веднага.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015