Паста с песто и хрупкави тиквички

Лято в чиния

ПРОДУКТИ:

  • 50 г - листа босилек
  • 100 мл - зехтин
  • 30 г - орехови ядки
  • 3-4 скилидки - чесън
  • 45 г - пармезан
  • 1 с.л. - лимонова кора
  • 2-3 с.л. - лимонов сок
  • сол - на вкус
за тиквичките
  • 1-2 дребни - тиквички
  • 2 с.л. - брашно
  • 1 с.л. - галета панко
  • 3 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
  • 320 г - прясна паста

Начин на приготвяне

Измийте и почистете листата на босилека. Нарежете пармезана на едро и сложете в DELI 4 блендер AEG. Добавете орехите и скилидките чесън и посолете.

Настържете лимоновата кора, прибавете лимоновия сок и листата босилек. Накрая налейте зехтина и затворете.  

Пасирайте в началото на функция пулс, а след това пуснете на първа скорост и оставете уреда да работи до поличаването на гладко пюре. 

С белачка за ивички нарежете тиквичките. В чиния смесете брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер. Сложете тиквичките и разбъркайте, за да полепне панировката. 

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие AEG и изпържете тиквичките за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете настрана. 

Кипнете вода в дълбока тенджера и посолете.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката и извадете в тигана от пърженето на тиквичките.

Добавете няколко лъжици от пестото, налейте малко от водата от варенето на пастата и разбъркайте добре. 

Разпределете пастата в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с хрупкавите тиквички.

Поръсете с прясно настърган пармезан и поднесете веднага. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара