Фритата с кейл и картофи

с домашни яйца

ПРОДУКТИ:

  • 1 с.л. - зехтин
  • 30 г - масло
  • 3 стръка - нарязан на колелца пресен лук
  • 1/2 връзка - пресен джоджен, нарязан на ситно
  • 150 г - сварени картофи, нарязани на филийки
  • 50 г - кейл
  • 8 - яйца
  • 1/2 ч.л. - лют пипер
  • 100 г - настърганo сирене гравиера или пармезан
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа, сложете сол и черен пипер на вкус и разбийте.

Пуснете фурната AEG Steam Pro 9000, изберете в менюто Помощ при готвене/Гарнитури на фурна/Ястия на фурна/Зеленчуков огретен.

Загрейте тиган на средно силен огън, добавете зехтина и маслото, и сотирайте кейла и пресния лук за 2-3 минути.

Добавете нарязаните картофи и пресния джоджен, разбъркайте, гответе около минута и добавете разбитите яйца. Гответе за 2-3 минути, докато по края яйцата стегнат. 

Добавете сиренето гравиера и сложете във фурната. Гответе 20 минути.

Извадете от фурната, поръсете с пресен джоджен и прясно смлян черен пипер.

Ястието може да се консумира веднага, или охладено.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара