
ПРОДУКТИ:
- 1 с.л. - зехтин
- 30 г - масло
- 3 стръка - нарязан на колелца пресен лук
- 1/2 връзка - пресен джоджен, нарязан на ситно
- 150 г - сварени картофи, нарязани на филийки
- 50 г - кейл
- 8 - яйца
- 1/2 ч.л. - лют пипер
- 100 г - настърганo сирене гравиера или пармезан
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Счупете яйцата в купа, сложете сол и черен пипер на вкус и разбийте.
Пуснете фурната AEG Steam Pro 9000, изберете в менюто Помощ при готвене/Гарнитури на фурна/Ястия на фурна/Зеленчуков огретен.
Загрейте тиган на средно силен огън, добавете зехтина и маслото, и сотирайте кейла и пресния лук за 2-3 минути.
Добавете нарязаните картофи и пресния джоджен, разбъркайте, гответе около минута и добавете разбитите яйца. Гответе за 2-3 минути, докато по края яйцата стегнат.
Добавете сиренето гравиера и сложете във фурната. Гответе 20 минути.
Извадете от фурната, поръсете с пресен джоджен и прясно смлян черен пипер.
Ястието може да се консумира веднага, или охладено.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
