Начин на приготвяне
Обелете ябълките, махнете семената и нарежете на едро.
Сложете ги в широка тенджера, налейте водата и покрийте с капак.
Кипнете, намалете котлона и варете 20-25 минути, докато ябълките омекнат.
Пасирайте сместа и добавете захарта и подправките. Разбърквайте, докато захарта се разтопи и гответе на средно силен огън около 2 часа, докато сместа стане гъста и тъмна, като разбърквате от време на време, за да не залепне по дъното.
Проверете гъстотата на конфитюра върху обратната страна на лъжица. Сместа трябва да се задържа по нея и да оставя ясна следа.
Разпределете конфитюра в стерилизирани буркани и сложете във фурната AEG SteamPro 9000.
Пуснете на програма "Консервиране", изчакайте да изтече времето и конфитюра да започне да бълбука в бурканите и гответе още 10 минути.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015