Конфитюр от ябълки

консервиран във фурна AEG

ПРОДУКТИ:

  • 2 кг - ябълки Флорина
  • 450 мл - вода
  • 370 г - захар
  • 2 ч.л. - канела
  • 1/2 ч.л. - кардамон

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, махнете семената и нарежете на едро.

Сложете ги в широка тенджера, налейте водата и покрийте с капак.

Кипнете, намалете котлона и варете 20-25 минути, докато ябълките омекнат. 

Пасирайте сместа и добавете захарта и подправките. Разбърквайте, докато захарта се разтопи и гответе на средно силен огън около 2 часа, докато сместа стане гъста и тъмна, като разбърквате от време на време, за да не залепне по дъното.

Проверете гъстотата на конфитюра върху обратната страна на лъжица. Сместа трябва да се задържа по нея и да оставя ясна следа. 

Разпределете конфитюра в стерилизирани буркани и сложете във фурната AEG SteamPro 9000

Пуснете на програма "Консервиране", изчакайте да изтече времето и конфитюра да започне да бълбука в бурканите и гответе още 10 минути. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара