Телешки стек със зеленчуци на пара

и кейл

 

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - стек от младо телешко
  • 1 с.л. - зехтин
  • 40 г - масло
  • 2 скилидки - чесън
  • 1 стрък - розмарин
  • сoл и черен пипер - на вкус
за зеленчуците
  • 250 г - броколи накъсано на розички
  • 250 г - карфиол накъсан на розички
  • 50 г - бейби кейл
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол - на вкус
за дресинга
  • 1 ч.л. - горчица
  • 1 скилидка - пасиран чесън
  • 70 мл - зехтин
  • сок и кора - от 1 лимон
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Извадете стека на стайна темпeратура за 30 минути. 

Сложете броколито и карфиола в тава, посолете и сложете във фурната AEG SteamPro 9000

Изберете функция "Помощ при готвене/Зеленчуци/Броколи" и включете фурната. Напълнете контейнера за вода и оставете времето да изтече. 

Подсушете стека с кухненска хартия и подправете със сол и черен пипер от двете страни. 

В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина на силен огън. Сложете стека и гответе 4-5 минути, докато се запечата и зачерви. Обърнете, сложете маслото, чесъна и розмарина и гответе още 3-4 минути, като обливате периодично с овкусеното масло. Увеличете времето за готвене, ако обичате месото по добре изпечено. 

За дресинга в купа смесете всички продукти и разбийте до получаването на емулсия.

Извадете стека и оставете да отпочине за няколко минути. 

В тиган с незалепващо покритие загрейте 1 с.л. зехтин и сложете кейла. Гответе около 2 минути, докато омекне и прибавете към сготвените на пара зеленчуци.

Полейте с дресинга и разбъркайте добре. 

Нарежете стека на филийки и сервирайте върху канапе от зеленчуци. Полейте със соса от стека, посолете със сол на люспи и подправете с прясно смлян черен пипер.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара