ПРОДУКТИ:
- 300 г - стек от младо телешко
- 1 с.л. - зехтин
- 40 г - масло
- 2 скилидки - чесън
- 1 стрък - розмарин
- сoл и черен пипер - на вкус
- 250 г - броколи накъсано на розички
- 250 г - карфиол накъсан на розички
- 50 г - бейби кейл
- 1 с.л. - зехтин
- сол - на вкус
- 1 ч.л. - горчица
- 1 скилидка - пасиран чесън
- 70 мл - зехтин
- сок и кора - от 1 лимон
- сол - на вкус
Начин на приготвяне
Извадете стека на стайна темпeратура за 30 минути.
Сложете броколито и карфиола в тава, посолете и сложете във фурната AEG SteamPro 9000.
Изберете функция "Помощ при готвене/Зеленчуци/Броколи" и включете фурната. Напълнете контейнера за вода и оставете времето да изтече.
Подсушете стека с кухненска хартия и подправете със сол и черен пипер от двете страни.
В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина на силен огън. Сложете стека и гответе 4-5 минути, докато се запечата и зачерви. Обърнете, сложете маслото, чесъна и розмарина и гответе още 3-4 минути, като обливате периодично с овкусеното масло. Увеличете времето за готвене, ако обичате месото по добре изпечено.
За дресинга в купа смесете всички продукти и разбийте до получаването на емулсия.
Извадете стека и оставете да отпочине за няколко минути.
В тиган с незалепващо покритие загрейте 1 с.л. зехтин и сложете кейла. Гответе около 2 минути, докато омекне и прибавете към сготвените на пара зеленчуци.
Полейте с дресинга и разбъркайте добре.
Нарежете стека на филийки и сервирайте върху канапе от зеленчуци. Полейте със соса от стека, посолете със сол на люспи и подправете с прясно смлян черен пипер.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015