Френски хляб с чеснов зехтин и розмарин

Фугас

ПРОДУКТИ:

  • 500 г - брашно тип 00
  • 350 мл - хладка вода
  • 10 г - прясна мая
  • 10 г - сол
за намазване
  • 3 с.л. - зехтин
  • 2 с.л. - ситно нарязан розмарин
  • 2 скилидки - пасиран чесън

В купа натрошете маята, налейте водата, разбъркайте и оставете за 5-6 минути. 

В купата на кухненски робот AEG UltraMix пресейте брашното, налейте активираната мая и разбийте с приставката за тесто за 4-5 минути. 

Добавете солта и месете още 3-4 минути, докато тестото стане гладко и еластично. 

Прехвърлете тестото в дълбока, намаслена купа и сложете във фурната на функция "Втасване на тесто" за 20-25 минути, докато удвои обема си. 

Извадете, покрийте с фолио и приберете в хладилник за една нощ. 

Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция пица на 220 градуса. 

Извадете тестото от хладилника и внимателно изсипете върху леко набрашнен плот.  

Разтеглете внимателно с ръце до форма на листо и с остър нож направете разрез през средата, като оставите краищата цели.

Оформете встрани от него по 3 разреза, за да наподобите жилки на листо, отворете ги леко и печете 20-25 минути. 

В купичка смесете зехтина, розмарина и чесъна. 

Извадете хляба от фурната и още горещ намажете с овкусения зехтин.

Поръсете със сол на люспи и сервирайте топъл. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара