
ПРОДУКТИ:
- 500 г - брашно тип 00
- 350 мл - хладка вода
- 10 г - прясна мая
- 10 г - сол
- 3 с.л. - зехтин
- 2 с.л. - ситно нарязан розмарин
- 2 скилидки - пасиран чесън
В купа натрошете маята, налейте водата, разбъркайте и оставете за 5-6 минути.
В купата на кухненски робот AEG UltraMix пресейте брашното, налейте активираната мая и разбийте с приставката за тесто за 4-5 минути.
Добавете солта и месете още 3-4 минути, докато тестото стане гладко и еластично.
Прехвърлете тестото в дълбока, намаслена купа и сложете във фурната на функция "Втасване на тесто" за 20-25 минути, докато удвои обема си.
Извадете, покрийте с фолио и приберете в хладилник за една нощ.
Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция пица на 220 градуса.
Извадете тестото от хладилника и внимателно изсипете върху леко набрашнен плот.
Разтеглете внимателно с ръце до форма на листо и с остър нож направете разрез през средата, като оставите краищата цели.
Оформете встрани от него по 3 разреза, за да наподобите жилки на листо, отворете ги леко и печете 20-25 минути.
В купичка смесете зехтина, розмарина и чесъна.
Извадете хляба от фурната и още горещ намажете с овкусения зехтин.
Поръсете със сол на люспи и сервирайте топъл.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
