Хрупкав шаран с печени картофи

и рибарски сос

ПРОДУКТИ:

  • 1 шаран - около 2 кг
  • сок от - 1 лимон
  • 2 с.л. - бяло брашно
  • 2 с.л. - царевично брашно
  • сол и черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
за рибарския сос
  • 1 - голяма глава лук
  • 2 люти чушки - нарязани на ситно
  • 1/2 връзка - девесил
  • 2 скилидки - чесън
  • 20 мл - оцет
  • 30 мл - студена вода
  • 4 с.л. - майонеза
  • 2 с.л. - заквасена сметана
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол и бял пипер - на вкус
за гарнитура
  • 800 г - картофи
  • 3 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Намажете почистения шаран с лимоновия сок и оставете за 30-40 минути на стайна температура. 

Сложете измитите картофи в тенджера, посолете и покрийте с капак. Кипнете, варете 10 минути от момента на завиране, извадете и оставете да се охладят. 

Нарежете картофите на четири, прехвърлете ги в тава за печене, полейте със зехтина, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.

Печете 30-35 минути в предварително загрята до 200 градуса AEG SteamPro 9000 фурна.  

За соса срежете лука на четири парчета и накиснете в студена вода за 5-6 минути.

Прехвърлете го в кухненски блендер, налейте оцета и студената вода и пасирайте до получване на гладко пюре.

Добавете останалите продукти за соса и разбъркайте. В края овкусете със сол и бял пипер на вкус.

Загрейте уок тиган AEG Fusion WOK, налейте достатъчно олио за дълбоко пържене и оставете да загрее до 180 градуса. 

Подсушете шарана, нарежете го на шайби и го посолете.

Смесете двата вида брашно, посолете и разбъркайте добре.

Оваляйте шайбите шаран в брашното, изтръскайте и изпържете в добре загрятото олио за по 5-6 минути на страна.

Извадете върху решетка.

Сервирайте шарана с печените картофи, рибарския сос и зелева салата.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара