
ПРОДУКТИ:
- 1 шаран - около 2 кг
- сок от - 1 лимон
- 2 с.л. - бяло брашно
- 2 с.л. - царевично брашно
- сол и черен пипер - на вкус
- олио - за пържене
- 1 - голяма глава лук
- 2 люти чушки - нарязани на ситно
- 1/2 връзка - девесил
- 2 скилидки - чесън
- 20 мл - оцет
- 30 мл - студена вода
- 4 с.л. - майонеза
- 2 с.л. - заквасена сметана
- 1 с.л. - зехтин
- сол и бял пипер - на вкус
- 800 г - картофи
- 3 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Намажете почистения шаран с лимоновия сок и оставете за 30-40 минути на стайна температура.
Сложете измитите картофи в тенджера, посолете и покрийте с капак. Кипнете, варете 10 минути от момента на завиране, извадете и оставете да се охладят.
Нарежете картофите на четири, прехвърлете ги в тава за печене, полейте със зехтина, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.
Печете 30-35 минути в предварително загрята до 200 градуса AEG SteamPro 9000 фурна.
За соса срежете лука на четири парчета и накиснете в студена вода за 5-6 минути.
Прехвърлете го в кухненски блендер, налейте оцета и студената вода и пасирайте до получване на гладко пюре.
Добавете останалите продукти за соса и разбъркайте. В края овкусете със сол и бял пипер на вкус.
Загрейте уок тиган AEG Fusion WOK, налейте достатъчно олио за дълбоко пържене и оставете да загрее до 180 градуса.
Подсушете шарана, нарежете го на шайби и го посолете.
Смесете двата вида брашно, посолете и разбъркайте добре.
Оваляйте шайбите шаран в брашното, изтръскайте и изпържете в добре загрятото олио за по 5-6 минути на страна.
Извадете върху решетка.
Сервирайте шарана с печените картофи, рибарския сос и зелева салата.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
