Източник: Visit Montenegro

10-те най-добри плажа в Европа

Според класацията на пътеводителя Lonely Planet

Закътан в заливче на Адриатическо море, оформен като полумесец плаж, който остава едно от скритите съкровища на Черна гора, бе обявен за най-добрия плаж в Европа.

Реклама

 

С над 1.2 км пространство, в което да се печете на слънце, Jaz Beach измести живописни места в Испания, Португалия и Гърция, за да завоюва силно ценената титла в навечерието на натоварения летен туристически сезон.

Ето поглед по-отблизо към 10-те най-добри плажове в Европа, според класацията на пътеводителя Lonely Planet.

1. Jaz Beach - Черна гора

Разположен край Будва, Jaz Beach е доста популярен сред местните жители, но не е толкова нашумял сред летовниците от Западна Европа, тъй като често бива игнориран в полза на места, които са по-туристически или леснодостъпни.

Предвид ограничения брой директни полети до близкото летище Тиват, е нужно да положите малко повече усилия, за да се доберете до Jaz Beach, но пътуването си заслужава, особено за тези, които търсят приключения или парти-атмосфера.

Следващия месец Jaz Beach ще е домакин на втория годишен фестивал Sea Dance, който миналата година бе обявен за най-добрия фестивал от среден мащаб в Европа.

2. Peniche - Португалия

Приютяващо само 15 000 души, малкото рибарско градче Peniche е прочуто с дългите си плажове и ветровете, които го правят идеално място за водни спортове от рода на сърф и бодиборд.

Това може и да не е най-красивият плаж в Португалия, но туристите се събират на това място по брега на Атлантическия океан повече заради адреналина, отколкото заради нещо друго.

Все пак някои плажове имат спокойни води, осигуряващи възможности за туристите, особено тези с деца, да се отпуснат на пясъка и да се забавляват в морето.

3. Rondinara - Корсика, Франция

Присъствието на Rondinara в топ 10 не е изненада, тъй като той често бива възхваляван като един от най-добрите френски плажове.

Разположен в изглеждащия като подкова залив на Rondinara, плажът е невероятно популярен сред туристите и любимо място за отдих за богати летовници, които прекарват лятото си, кръстосвайки Средиземноморието с гигантски суперяхти.

Закътаното му местоположение го прави безопасно място за игра за деца, за което допринасят и плитките, тюркоазени води.

4. Cala Goloritze - Сардиния, Италия

Средиземноморският остров Сардиния може да се похвали с изобилие от пясък по бреговата си линия, но Cala Goloritze е считана за най-поразителното място там, заради кристално чистите води и скалистите околности.

Разположен по драматичната североизточна брегова линия на Сардиния, този каменист плаж някога бе обявен за италиански национален паметник.

За да стигнат обаче до този идиличен залив, посетителите трябва да пътуват с лодка или да вървят пеш близо 90 минути по тясна пътека.

5. Vik - Исландия

Плажът Vik е най-необичайният в тазгодишният топ 10, с вулканичен черен пясък и красиви сини води в най-северната точка на Исландия.

Изживяването е сюрреалистично за тези, които стъпят на него и гледат към откритите води на Атлантическия океан и скалните образувания Рейнисдрангар, които се издигат от морето.

Плажът Vik излъчва атмосфера на мистика, като местна легенда твърди, че Рейнисдрангар са се образували, когато троловете са се опитали да издърпат три кораба на брега.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара