Патешко магре су вид с пюре от фенел

и хрупкав фенел и шалот

 

ПРОДУКТИ:

за магрето
  • 2 - патешки гърди
  • 1 ч.л. - запечени и счукани семена фенел
  • 20 г - масло
  • сол и черен пипер - на вкус
за пюрето от фенел
  • 250 г обелени - картофи
  • 200 г - фенел
  • 100 г - праз
  • 30 г - масло
  • 80 г - маскарпоне
  • сол - на вкус
за печения фенел
  • 1 малка глава - фенел
  • 4 глави - шалот
  • 2 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете функция Су вид и температура 75°C. Напълнете контейнера с вода и оставете да загрее.

Почистете излишната мазнина на магрето, нарежете кожата на ромбове, без да засягате месото и овкусете със сол, черен пипер и фенел.

Вакуумирайте с Уред за вакуумиране AEG и гответе по метода су вид 1 час на 75°C. Извадете от фурната и охладете.  

За печения фенел, почистете фенела и нарежете на тънки филийки с ренде мандолина.

Сложете в купа, добавете разрязания на две обелен шалот, полейте със зехтина и подправете със сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и подредете на един пласт в тава покрита с хартия за печене. Печете 25-30 минути на 200°C.

Нарежете картофите на кубчета. Почистете фенела, нарежете на клиновидни парчета и отстранете твърдата сърцевина, а праза нарежете на дебели колелца.

Сложете ги в подсолена вода, кипнете и варете 20 минути. Отцедете и пасирайте в блендер до гладко пюре заедно с маслото и сиренето маскарпоне. 

Извадете магрето от плика и подсушете с кухненска хартия. 

Сложете в сух тиган с незалепващо покритие с кожата надолу и гответе 4-5 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава. Обърнете месото, добавете маслото и гответе още около минута. Извадете от тигана и оставете да отпочине за 5 минути преди да разрежете. 

В чиния за сервиране сложете от пюрето от фенел, отгоре поставете разрязано на две патешко магре и добавете от печения фенел. Гарнирайте с листенца от фенела и микро растения.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара