ПРОДУКТИ:
- 2 - патешки гърди
- 1 ч.л. - запечени и счукани семена фенел
- 20 г - масло
- сол и черен пипер - на вкус
- 250 г обелени - картофи
- 200 г - фенел
- 100 г - праз
- 30 г - масло
- 80 г - маскарпоне
- сол - на вкус
- 1 малка глава - фенел
- 4 глави - шалот
- 2 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете функция Су вид и температура 75°C. Напълнете контейнера с вода и оставете да загрее.
Почистете излишната мазнина на магрето, нарежете кожата на ромбове, без да засягате месото и овкусете със сол, черен пипер и фенел.
Вакуумирайте с Уред за вакуумиране AEG и гответе по метода су вид 1 час на 75°C. Извадете от фурната и охладете.
За печения фенел, почистете фенела и нарежете на тънки филийки с ренде мандолина.
Сложете в купа, добавете разрязания на две обелен шалот, полейте със зехтина и подправете със сол и черен пипер.
Разбъркайте добре и подредете на един пласт в тава покрита с хартия за печене. Печете 25-30 минути на 200°C.
Нарежете картофите на кубчета. Почистете фенела, нарежете на клиновидни парчета и отстранете твърдата сърцевина, а праза нарежете на дебели колелца.
Сложете ги в подсолена вода, кипнете и варете 20 минути. Отцедете и пасирайте в блендер до гладко пюре заедно с маслото и сиренето маскарпоне.
Извадете магрето от плика и подсушете с кухненска хартия.
Сложете в сух тиган с незалепващо покритие с кожата надолу и гответе 4-5 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава. Обърнете месото, добавете маслото и гответе още около минута. Извадете от тигана и оставете да отпочине за 5 минути преди да разрежете.
В чиния за сервиране сложете от пюрето от фенел, отгоре поставете разрязано на две патешко магре и добавете от печения фенел. Гарнирайте с листенца от фенела и микро растения.
Пиле със скариди и зеленчуци
30.08.2024
Тарталети с Philadelphia
02.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015