ПРОДУКТИ:
- 2 - патладжана (500 г)
- 80 г - овче кисело мляко
- 30 г - светъл тахан
- 2 скилидки - чесън
- сок от - 1/2 лимон
- 50 мл - зехтин
- 3-4 стръка - магданоз
- сол - на вкус
- 2 връзки (130 г) - магданоз
- 100 г - родопски кус кус
- 100 г - твърдо сирене
- 2 - яйца
- 1 стрък - пресен лук
- 1 стрък - пресен чесън
- 50 г - брашно
- 1/2 ч.л. - бакпулвер
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете функция "Пица" и загрейте до 200 градуса.
Разрежете патладжаните на две, направете плитки разрези, полейте със зехтин и посолете.
Сложете ги в тава и печете 30 минути.
Охладете, издълбайте месестата част и сложете в купа.
Сварете кускуса в подсолена вода за 7-8 минути, отцедете и охладете.
В купата на DELI 4 Пасатор сложете на части магданоза и смелете на ситно.
Смелете и едро нарязаните лук и чесън и добавете към магданоза.
Прибавете охладения кус кус, натрошеното сирене, яйцата, брашното и бакпулвера. Посолете, подправете с черен пипер и смесете добре.
С ръце оформете малки кюфтенца и подредете в тава покрита с хартия за печене.
Издълбайте месестата част на охладените патладжани и сложете в DELI 4 блендер. Добавете останалите продукти за крема и смелете.
Сервирайте кюфтенцата топли с крема от патладжан и резени лимон.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015