Магданозени кюфтенца

с крем от патладжан

ПРОДУКТИ:

продукти за крема
  • 2 - патладжана (500 г)
  • 80 г - овче кисело мляко
  • 30 г - светъл тахан
  • 2 скилидки - чесън
  • сок от - 1/2 лимон
  • 50 мл - зехтин
  • 3-4 стръка - магданоз
  • сол - на вкус
за кюфтенцата
  • 2 връзки (130 г) - магданоз
  • 100 г - родопски кус кус
  • 100 г - твърдо сирене
  • 2 - яйца
  • 1 стрък - пресен лук
  • 1 стрък - пресен чесън
  • 50 г - брашно
  • 1/2 ч.л. - бакпулвер
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете функция "Пица" и загрейте до 200 градуса. 

Разрежете патладжаните на две, направете плитки разрези, полейте със зехтин и посолете.

Сложете ги в тава и печете 30 минути.

Охладете, издълбайте месестата част и сложете в купа. 

Сварете кускуса в подсолена вода за 7-8 минути, отцедете и охладете.

В купата на DELI 4 Пасатор сложете на части магданоза и смелете на ситно.

Смелете и едро нарязаните лук и чесън и добавете към магданоза.

Прибавете охладения кус кус, натрошеното сирене, яйцата, брашното и бакпулвера. Посолете, подправете с черен пипер и смесете добре.

С ръце оформете малки кюфтенца и подредете в тава покрита с хартия за печене. 

Издълбайте месестата част на охладените патладжани и сложете в DELI 4 блендер. Добавете останалите продукти за крема и смелете. 

Сервирайте кюфтенцата топли с крема от патладжан и резени лимон. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара