ПРОДУКТИ:
- 190 г - бяло брашно
- 30 г - бадемово брашно
- 60 г - захар
- 130 г - студено масло
- 1 - жълтък
- щипка - сол
- 3 с.л. - меко масло
- 3 с.л. - захар
- 1 - яйце
- 25 г - бадемово брашно
- 40 г - бяло брашно
- 5-6 - кайсии
- 3 с.л. - кафява захар
- 2 с.л. - филирани бадеми
- пудра захар -
Начин на приготвяне
За тестото в кухненски робот сложете двата вида брашно, захарта, солта и маточината и смелете за 30 секунди.
Добавете маслото и смелете отново до получаването на трохи. Прибавете жълтъка и смелете, докато сместа се оформи на топка.
Оформете на диск, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 20 минути.
Разточете на кора с дебелина 3-4 мм и поставете във форма с падащо дъно, диаметър 22 см и височина 2 см. Приберете във фризера докато приготвите останалите компоненти.
В купа сложете захарта и маслото и разбийте с миксер. Прибавете яйцето и смесете отново. Накрая сложете двата вида брашно и разбийте до еднородна смес.
Извадете кората от фризера и отгоре разстелете тестото на равномерен пласт.
Нарежете кайсиите на четвъртинки, сложете в купа, поръсете със захарта и разбъркайте. Включете фурната AEG Steam Pro 9000, изберете менюто Помощ при готвене, Десерти, Десерти в тава и програмата за Печене на тарт.
Подредете нагъсто кайсиите върху тестото, поставете формата в тава за печене и печете 40 минути. За последните 10 минути поръсете тарта с бадемите и пудра захар.
Сервирайте с бита сметана или сладолед.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015