Един ден на Гордън Рамзи

Знаменитият шеф разказва как прекарва типичен 15-часов работен ден

Шеф Гордън Рамзи ръководи ресторанти и телевизионна империя, обхващащи Великобритания, Европа и Северна Америка.

Неговите ресторанти имат общо 14 безценни звезди от Michelin. За две десетилетия Рамзи е публикувал десетки книги и е продуцирал успешни ТВ предавания със собствената си продуцентска компания One Potato Two Potato.

"Направо се скъсвам от работа," заяви Рамзи. В момента той е ангажиран със снимките на епизоди от "MasterChef" за Fox в Лос Анджелис, докато семейството му е в Лондон.

Ето как изглеждат неговите работни дни в последно време:

- Събуждане в 5:00 часа.
- Посещение във фитнеса.
- Проста овесена каша за закуска.
- Работа по всичко, свързано с американския му бизнес. Записи на "MasterChef" до 21:00-22:00 часа.
- Хапване на нещо набързо.
- Обаждане до семейството в полунощ (по часовата зона на Западния бряг), за да разговаря с децата си в Лондон, преди те да тръгнат на училище.
- Набързо справяне със задачите по бизнеса му в Лондон.
- Лягане в 2:00 часа.

Рамзи казва, че остава енергичен, като се ангажира с много проекти едновременно и никога не се задържа на едно място за твърде дълго. Той е възприел този интензивен подход през 1998 г., когато е основал първия си ресторант, наречен на негово име, в Челси, Англия.

Как се издържа на толкова тежък график? Рамзи споделя, че се възползва максимално от съботите и неделите.

"Ресторантът ми в Челси никога не е бил отворен през уикенда, защото мислех, че ако го правим, искам да го правим както трябва, а персоналът ми все пак има нужда от време за почивка," пише той.

"Така че се скъсвам от работа, но си давам време за почивка през уикенда. Отрязвам се от всичко, и се изключвам от света за 48 часа." 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара