Флоренция: ръководство за баровете в града

Пробвайте тези места

Намирането на бар, който да е по ваш вкус, е трудна задача, когато пътувате, и във Флоренция има някои очевидни клопки. Така че просто помнете каква атмосфера търсите, и съветите по-долу ще ви помогнат да се насладите на града и на нощния живот там в много по-голяма степен!

Баровете във Флоренция

Много от баровете и пъбовете във Флоренция разчитат на едно конкретно предимство: локацията. Най-забележими са ирландските пъбове, които ще откриете пръснати из най-известните пиаци и улици на Флоренция.

Например The Old Stove Duomo, който е част от верига пъбове, има малък балкон, достатъчен само за две места и малка маса със спиращ дъха изглед към Дуомо. Ще откриете обаче, че места от този род предлагат твърде малко като стил и клиентела и винаги имат твърде високи цени в и без това твърде скъпия град.

Друга клопка на флорентинския нощен живот е изобилието от американци (нищо лично!). В много европейски градове също има тълпи от следващи в чужбина студенти и туристи. Флоренция обаче е толкова малка, с толкова малко местни хора, все още живеещи в града, че контрастът е леко шокиращ, особено вечер и нощем.

Така че ако търсите начин да усетите италианското във Флорения, или - още по-добре - международен микс, пробвайте тези места:

Lochness Lounge
Via de’ Benci 19
Тел.: +39 055 241464
lochnessfirenze.com

Този наскоро реновиран лаундж бар, скрит в ъгълче на пълната с барове улица на Виа де Бенчи, предлага усещане за отличната международна атмосфера, която може да предложи Флоренция.

Достатъчно е да поговорите със собствениците - Джон от Великобритания и Трине от Дания. Няколко вечери в седмицата има музика на живо и отлични специални предложения за напитки. Цените са относително нормални, а антологията им от вкусни коктейли ще ви кара да се връщате отново и отново. Има дори Happy Hour промоция - от 19 до 22 часа.

Pop
Piazza Santo Spirito 18a/r
Тел.: +39 055 213852
popcafe.it

Отвъд реката ще откриете Pop, което може да се похвали с евтино, подходящо за вегетарианци aperitivo. За щастие Pop е много бюджетно ориентирано и за пиещите алкохол.

Това е едно от по-евтините места, които ще откриете на пиаца Санто Спирито, една от най-оживените вечер. Заведението е дълго и тясно, с известно количество места вътре. Ако има как, потърсете място навън, така че по-добре да се насладите на времето и тълпите.

Бонус съвет: Ако бюджетът ви е много ограничен, отбийте се до супермаркета в по-ранните вечерни часове и вземете добра италианска бира от рода на Moretti и я изпийте на стъпалата на Santo Spirito, голямата църква, която доминира над пиацата. Може и да не е най-изтънченото предложение, но това е честа практика в Италия и може да е единственият ви избор след 2-3 часа сутринта, когато повечето барове затварят.

La Cité
Borgo San Frediano, 20r
Tel.: +39 055 210387
lacitelibreria.info/blog/home

За по-артистична атмосфера посетете La Cité, книжарница и бар с разнообразна, оживена клиентела, която често прелива и на улицата. Голямото помещение вдясно от входа е и място за много литературни четения, пърформанси и малки концерти. Ще откриете почти само италианци там, което може да е точно каквото търсите, или може да се окаже известна трудност, заради езиковата бариера.

Tabasco
Piazza S. Cecilia, 3r
Te.: +39 055 213000
tabascogay.it

Не изобилстват предложенията за членове на ЛГБТ общността в центъра на Флоренция. Все пак Tabasco предлага доста разнородна публика и стабилен бийт на хаус и диско.

Скрит на задна уличка около пиаца Синьориа, той е донякъде труден за откриване. От пиаца Синьория, поемете по виа Вакеречия към виа Пор Сан Мария (или в по-улични понятия, поемете към H&M). Отбийте надясно (има само една улица) и продължете нататък по улицата.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Euro Cheapo

30.01.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара