Източник: Паоло Терци, Osteria Francescana.it

Как да запазите маса в 10-те най-добри ресторантa в света

Най-добре планирайте предварително

Ето как да направите резервация в ресторантите oт топ 10 на класацията, плюс приблизителна преценка колко ще се наложи да чакат гостите за ценната привилегия да посетят ресторанта.

1) Osteria Francescana (Модена, Италия): поне 3 месеца и половина

Резервациите в момента са напълно запълнени до края на септември.

Ресторантът ще започне да приема резервации на уеб сайта си за октомври, на 1 юли в 10 часа сутринта местно време, тоест в 11 часа българско време, така че действайте! (Резервациите за ноември започват на 1 август, декемврийските - на 1 септември, и така нататък.)

3-Michelin star chef Massimo Bottura talks Italy, Modena and Osteria Francescana

2) El Celler de Can Roca (Херона, Испания): 11 месеца

Онлайн резервациите започват в полунощ на първия ден на всеки месец, за след цели 11 месеца.

Обикновено резервациите се разграбват доста бързо, така че на 1 юли можете да си уредите резервация за юни 2017 — ако действате наистина бързо.

Всички резервации трябва да бъдат гарантирани с дебитна или кредитна карта.

A day at El Celler de Can Roca

3) Eleven Madison Park (Ню Йорк, САЩ): 2 до 3 седмици

Eleven Madison Park е един от по-лесните за уреждане на резервации ресторанти, тъй като използва OpenTable.

Първата достъпна резервация в момента е за 29 юни, стига да сте склонни да го посетите в 17:30 местно време; иначе има няколко свободни слота на 5 юли (вероятно заради американците, напускащи града за националния празник на САЩ).

A Visual Taste of Eleven Madison Park

4) Central (Лима, Перу): поне 2 месеца

Имайте предвид, че онлайн системата за резервации на Central е отчайващо бавна, така че търпението (и настойчивостта) са задължителни.

Ресторантът съветва да резервирате поне 60 дни по-рано.

Календарът изглежда напълно ангажиран до края на август; резервации за периода септември-декември ще се приемат от 1 август. По обед натовареността на ресторанта е осезаемо по-малка, като има свободни маси още за средата на юли.

Les presentamos 16 alturas en Central Restaurante

5) Noma (Копенхаген): поне 3 месеца

Заветният нордически ресторант на Рене Реджепи приема резервации три месеца по-рано, чрез онлайн системата си за резервации или по телефона, и винаги е сериозно натоварен.

Потенциалните гости, надяващи се да си осигурят резервации за октомври, трябва да знаят, че Noma ще приема резервации от понеделник, 4 юли, в 10 часа местно време (11 часа българско време).

По подобен начин, Noma ще започне да приема резервации за ноември от 1 август.

Иска ви се да отидете по-рано, и нямате нищо против да платите солидна сума, за да не чакате?

Обмислете дали да не наемете частната трапезария на горния етаж; тя може да побере до 16 души и предлага същото меню като основната трапезария. Минималната сума е 25 000 датски крони, или близо €3500.

A Tour of Noma with Chef René Redzepi

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара