Източник: flickr.com

Държавите с най-добър климат

Най-приятно е времето в Гърция, Коста Рика и Кипър

За всички, които си мечтаят за 365 дни слънце в годината, членовете на международната общност на емигрантите InterNations са идентифицирали местата по света с най-добър климат: ако се преместите в Коста Рика, Кипър или Гърция, със сигурност ще се радвате на престоя си навън през всеки ден от годината.

Други дестинации с добри температури включват Малта, Уганда, Кения, Южна Африкa, Испания, Португалия и Мексико.

Емигрантите по света оценяват позитивно климата и времето на слънчеви места, разпръснати из Европа, Южна Америка и Африка, докато Северна Америка, Океания и Азия — да не говорим за Антарктика — не получават толкова похвали, когато става дума за добър климат.

Ето десет от най-добрите държави за тези, които са готови да се сбогуват с мрачното време в родината си:

1. Коста Рика

Страната заема 12 място от 64 държави в рейтинга на Expat Insider. Един от основните фактори за високата й позиция е времето и климатът, като 71% от респондентите, живеещи там, я оценяват много добре.

Дружелюбните местни жители и отличният баланс между работа и личен живот са само част от причините емигрантите да избират да се преместят в този тропически рай.

За разлика от много други дестинации, които са предимно ориентирани към кариерно развитие, най-популярните причини за емиграция в Коста Рика са заради по-доброто качество на живот там и заради копнеж за приключения.

2. Кипър

Освен предразполагащото време, което 69% от емигрантите оценяват като много добро, има няколко други аспекта, на които можете да се насладите в Кипър.

Изграждането на нови приятелства, личната безопасност и това да се чувствате у дома в местната култура са сред водещите критерии, изтъквани от живеещите там емигранти. Всъщност 21% от респондентите са напълно удовлетворени от социалния си кръг в Кипър, докато в глобален мащаб средните стойности на този показател са около 15 процента.

3. Гърция

Около 76% от емигрантите в Гърция оценяват времето и климата там като много добри, което е с шокиращите 53% повече от средните глобални стойности.

С толкова приятно време, емигрантите в Гърция могат да се наслаждават на най-разнообразни развлечения. Около 38% от емигрантите оценяват наличието на възможности за приятно прекарване на свободното време като много добри.

От друга страна, политическата стабилност на страната за момента практически отсъства, което донякъде вреди на спокойствието и състоянието на икономиката там. 39% от анкетираните определят политическата стабилност на страната като слаба или много слаба, докато в глобален мащаб средните нива са около 8 процента.

4. Малта

Малта е на първо място в Working Abroad Index, както и в подкатегориите му за удовлетворение от работата и баланс между работа и личен живот.

Държавата заема третото място в под-класацията за баланс на работа и личен живот, така че не е изненадващо, че емигрантите, работещи в Малта, все пак имат достатъчно свободно време, за да се наслаждават на доброто време, което се цени от 68% от респондентите.

5. Уганда

Приятното време и дружелюбните местни жители са това, което прави Уганда прекрасна. Обаче политическата нестабилност в страната e сериозен проблем за личната безопасност на емигрантите.

Само 15% от чужденците в страната оценяват личната си безопасност като много добра. Сред другите недостатъци са лошата транспортна инфраструктура, закъсалата икономика и не особено доброто медицинско обслужване там.

6. Кения

Тази богата културно държава има приятно време през цялата година, но изостава в доста от другите категории.

Личната безопасност е една от тях, като 28% от емигрантите я оценяват като "слаба" или "много слаба". Това е с 23 процентни пункта под средните глобални стойности. Освен това цената на живота там е много висока, като само 3% от респондентите я оценяват като много добра.

7. Испания

Разположена в Югозападна Европа, Испания има изобилие от плюсове: средиземноморски климат, отлични възможности за пътуване, гъвкава транспортна инфраструктура, както и различни възможности за социализация и приятно прекарване на свободното време.

Всъщност 51% от емигрантите в Испания оценяват развлеченията там като много добри. Това е с 19 процентни пункта над средните глобални нива.

Въпреки това Испания може би не е мястото, където да търсите добра работа: около 30% от емигрантите считат, че икономиката там не е на нивото на глобалните стандарти, докато в глобален мащаб средният дял считащи същото е около 10 процента.

8. Южна Африка

От всички държави в челната десятка, Южна Африка има най-малък процент емигранти, които да говорят позитивно за личната си безопасност — към 31% от тях я оценяват като слаба или много слаба. Въпреки това очарователното време, високото качество на средата и наличието на възможности за приятно прекарване на свободно време са сред плюсовете на живота в Южна Африка.

9. Мексико

Мексико предлага много повече от добро време, като цели 55% от участниците в проучването оценяват климата и времето там като много добри. Страната също така заема втора позиция от 64 държави в общата класация, заради няколко други факторa, като кариерни перспективи, сигурност на работното място и дружелюбност на местното население.

10. Португалия

Емигрантите в Португалия могат да се наслаждават на прекрасното време в пълно спокойствие, като 62% от респондентите са оценили личната си безопасност там като много добра.

Това е с цели 20 процентни пункта повече от глобалните средни нива. Освен това държавата се счита за третата по дружелюбност към емигрантите — и се класира на пето място и по качество на живот, и по лесно установяване там.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

11.05.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара