Източник: www.mandarinoriental.com

10 най-добри дизайнерски хотела в Европа

От Стокхолм до Рим, къде да пренощувате в забележителни хотели

От Лондон до Париж, от Берлин до Стокхолм: 10 дизайнерски хотела сами по себе си си заслужават пътуването.

Какво е общото между тях? Проектирани и декорирани от най-добрите световни дизайнери и архитекти, те изглеждат повече като художествени галерии, отколкото като нормални хотели.

Всеки от тях предлага собствена интерпретация на концепцията за гостоприемство, където комфортът не се ограничава само с лукса.

Локацията? В Европа те са на различни географски позиции, в различен климат и пейзаж. Намират се в най-атрактивните квартали на големите градове или в отдалечени места, също толкова изкусителни, така че човек да направи всичко възможно незабавно да стигне до тях.

Нека започнем с Италия. На първо място: Mandarin Oriental в Милано.

Петзвездният хотел съчетава умело елегантността на италианския дизайн и мебели с ориенталски характеристики. Разположен в идеалния център на града, на виа Монте ди Пиета, той заема четири сгради от XIX в., изцяло реновирани от Антонио Читерио и Патрисия Виел.

Съвременният интериор е вдъхновен от домовете на горната средна класа в Милано от 30-те години. Хотелът предлага 104 стаи, сред тях 32 апартамента. Вътрешната мебелировка включва продукти на B&B Italia, Maxalto и Flexform.

Второ място: G-Rough в Рим е разположен в сграда от XVII в., която е преминала през специално реновиране.
 
Хотелът има 10 елегантни апартамента и винена галерия, и е на една ръка разстояние от Пиаца Навона. Впечатляващата историческа фасада "скрива" неочаквано модерен интериор, внимателно куриран и декориран естествено с най-доброто от италианския дизайн.

От Италия преминаваме към Кьолн, Германия, където ще отседнем в The Qvest.

Хотелът е останал от вече отминали времена. Разположен на няколко минути път пеша от ресторанти, клубове и магазини, той е едно от най-тихите места в центъра на града.

Кой отсяда в The Qvest? Актьори, режисьори, фотографи и дизайнери - и очевидно любители на ретро локациите. Нео-готическата сграда от края на XVIII в., строена по проект на Фридрих Карл Хайман заедно с архитектите Мор и Брюгер, има само 34 стаи, всичките декорирани по различен начин.

Бивш исторически градски архив, после обществена библиотека, сградата е една от последните оцелели при бомбардировките през Втората световна война.

Берлин е втората ни спирка в Германия с 25Hours Hotel Bikini, нов хотел от прочутата верига, разположен близо до зоопарка и прочутия парк "Тиргартен".

Роден от реновация, замислена от дизайнерски екип начело с архитекта Вернер Айслингер, хотелът изглежда като градска джунгла, като играе с контраста между природа и култура. Той е убежище от градскот оживление, предлагайки зони за отдих и общуване, скрити кътчета, закрити от паравани, комфортни хамаци и столове, проектирани от самия Айслингер, в сътрудничество с италианския бранд Moroso.

В Холандия не бива да пропускате Room Mate Aitana в Амстердам: съвременна архитектура до река Амстел. Концепцията обединява комфорт, съвременен дизайн и мебели от следващо поколение.

Екстериорът е направен от стъкло, стомана и подсилен бетон (по проект на архитекта Ян Бакерс), а интериорът е създаден от испанския дизайнер Томас Алиа.

Хотелите от тази верига изпъкват с новаторската си концепция за гостоприемство, в която всеки хотел носи име на човек – като приятели, които посещавате по цял свят – и има собствена, специфична индивидуалност.

В Маастрихт, Château Bethlehem Hotel е перфектна комбинация от древно и съвременно.

Хотелът от ново поколение, намиращ се в замък от XIII в. в периферията на града, е прочут с безупречното си обслужване и много оригиналните си стаи.

Какъв е дизайнът на всяка от тях? Дванадесет от най-креативните дизайнери и архитекти са получили картбланш и са интерпретирали по собствен, специален начин всяка от стаите в замъка. Резултатът? Поразителна комбинация!

В Швеция Ett Hem в Стокхолм привлече вниманието ни.

Нищо не е традиционно там, Ett Hem (което означава "дом" на шведски) е точно това: дом далеч от дома, където гостите се чувстват комфортно да се свият на дивана в големия хол, докато четат книга от библиотеката, да закусват в градината под слабото северно слънце, или в кухнята на общата маса, или да слязат на долния етаж на пръсти за полунощна закуска (хладилникът винаги е пълен с деликатеси).

Концепцията и интериорът са дело на английския дизайнер Илзи Крофърд със StudioIlse през 2006 г.

SP34 Hotel в Копенхаген, Дания, има 118 стаи, два ресторанта с фиксирано меню, четири бара, панорамна тераса и частен 25-местен кинотеатър.

Всички общи пространства включват меланж от проти материали – дърво и желязо – и богати цветове като небесно синьо, петролно зелено и различни нюанси на бордо. Вътре цари интересен бленд от стилове и култури, целящ да предразположи и отпусне гостите.

Във Великобритания си заслужава да ви отведем в ексклузивния Library Hotel в Лондон.

В сърцето на Ковънт Гардън, театралния квартал на Лондон, този членски клуб за творчески личности има ненатрапчив частен вход.

Хотелът е съставен от 6 спални, замислен с идеята да приютява литературни общности, харесващи дизайна, и им предлага комфортно и еклектично съвременно място, декорирано с устойчив дизайн.

На последно място, но не по значимост, е хотел Vernet в Париж.

Съвременни десени, модерни килими и дизайнерска мебел съставят новия интериор на историческия хотел, реновиран от Франсоа Шамзо.

Във фоайето, в трапезарията и в стаите за гости комбинациите от мебели, селекцията на цветове и светлини допринася за създаването на изтънчена и комфортна атмосфера, типична за "града на светлините".

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара