Пудинг със сушени плодове и крем англез

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

21.01.2019 Всички рецепти от този автор →
140мин.

20 МИН » 120 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Красив, вкусен, сочен, с богат и плътен вкус е десертът, който ви представяме днес. От вас се изисква да отделите няколко минути,за подготовка, а останалото е търпение. Фурните на AEG ще свършат всичко останало. Както изпичането с висока влажност, така и приготвянето на крем англез, който изисква прецизност, за да получите добър резултат, са детска игра за AEG Combi Steam Pro. 
Перфекто изпечено тесто и гладък като коприна крем, приготвен с функция Sous vide. Приготвянето на сложни ястия никога не е било по-лесно и приятно. 

Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.

ПРОДУКТИ:

  • Масло - 125 г
  • Портокал - 1 брой
  • Ябълка - 1 брой
  • Захар Мусковадо - 170 г
  • Брашно - 40 г
  • Яйца - 2 броя
  • Индийско орехче - 1 щипка
  • Канела на прах - 1/4 ч.л.
  • Бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • Галета - 100 г
  • Жълти стафиди - 100 г
  • Тъмни стафиди - 100 г
  • Сушено френско грозде - 100 г
  • Кора и сок - 1 портокал
  • Нарязани бадеми - 30 г
  • Ром - 100 мл
За крем аглез
  • Жълтъци - 9 броя
  • Пълномаслена сметана - 250 мл
  • Прясно мляко - 250 мл
  • Захар - 140 г
  • Ванилия - 1 шушулка

Начин На Приготвяне

  • 1

    Разбийте яйцата и захарта

    В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте отново.

  • 2

    Добавете сухите съставки

    Сложете брашното, бакпулвера, подправките и галетата и разбийте отново.

  • 3

    Обелете и нарежете ябълката на кубчета

    Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и я сложете в сместа заедно с портокаловата кора, портокаловия сок и едро нарязаните бадеми.

  • 4

    Сложете останалите продукти

    Сложете сушените плодове, налейте алкохола и разбъркайте с шпатула, докато всички продукти се смесят добре.

  • 5

    Разпределете сместа във формичите

    Намаслете 4 купички за крем карамел и разпределете сместа в тях, като притискате добре.

  • 6

    Гответе 2 часа с висока влажност

    Сложете в тавичка и поставете във фурната на ниво 2. Изберете функция "Готвене с висока влажност". Задайте температура 100 градуса и време за готвене 2 часа.

  • 7

    Пригответе соса

    В голяма купа сложете яйцата и захарта и разбийте. Налейте млякото и сметаната и семенцата ванилия. Разбийте добре и прецедете сместа. Налейте в 2 торбички за вакумиране и запечатайте.

  • 8

    Гответе 20 минути с функция SousVide

    Сложете пликовете във фурната на ниво 3, изберете функция "SousVide". Задайте температура 85 градуса у време за готвене 20 минути.

  • 9

    Готовите пудинги охладете до стайна температура

    Извадете пудингите от фурната и оставете да се охладят. Внимателно извадете от формите и поставете върху решетка. Оставете да се охладят напълно.

  • 10

    Сервирайте пудинга с охладеният крем

    Поднесете пидингите с охладеният крем и френско грозде

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара