Пудинг със сушени плодове и крем англез

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

Красив, вкусен, сочен, с богат и плътен вкус е десертът, който ви представяме днес. От вас се изисква да отделите няколко минути,за подготовка, а останалото е търпение. Фурните на AEG ще свършат всичко останало. Както изпичането с висока влажност, така и приготвянето на крем англез, който изисква прецизност, за да получите добър резултат, са детска игра за AEG Combi Steam Pro. 
Перфекто изпечено тесто и гладък като коприна крем, приготвен с функция Sous vide. Приготвянето на сложни ястия никога не е било по-лесно и приятно. 

Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.

ПРОДУКТИ:

  • Масло - 125 г
  • Портокал - 1 брой
  • Ябълка - 1 брой
  • Захар Мусковадо - 170 г
  • Брашно - 40 г
  • Яйца - 2 броя
  • Индийско орехче - 1 щипка
  • Канела на прах - 1/4 ч.л.
  • Бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • Галета - 100 г
  • Жълти стафиди - 100 г
  • Тъмни стафиди - 100 г
  • Сушено френско грозде - 100 г
  • Кора и сок - 1 портокал
  • Нарязани бадеми - 30 г
  • Ром - 100 мл
За крем аглез
  • Жълтъци - 9 броя
  • Пълномаслена сметана - 250 мл
  • Прясно мляко - 250 мл
  • Захар - 140 г
  • Ванилия - 1 шушулка

Начин на приготвяне: 

В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте отново. 

Сложете брашното, бакпулвера, подправките и галетата и разбийте отново. 

Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и я сложете в сместа заедно с  портокаловата кора, портокаловия сок и едро нарязаните бадеми. 

Сложете сушените плодове, налейте алкохола и разбъркайте с шпатула, докато всички продукти се смесят добре. 

Разбъркайте с шпатула, докато продуктите се смесят добре. Тестото трябва да доста гъсто. 

Намаслете 4 купички за крем карамел и разпределете сместа  в тях, като притискате добре. 

Сложете в тавичка и поставете във фурната на ниво 2. Изберете категория  Пара и функция Готвене с висока влажност. Задайте температура 100 градуса и време за готвене 2 часа. 

През това време пригответе соса. 

В голяма купа сложете яйцата и захарта и разбийте. Налейте млякото и сметаната и семенцата ванилия. 

Разбийте добре и прецедете сместа. Налейте в 2 торбички за вакумиране и запечатайте. 

Сложете пликовете във фурната на ниво 3, изберете категория Специалитети и функция SousVide. Задайте температура 85 градуса у време за готвене 20 минути. 

Извадете пудингите от фурната и оставете да се охладят. Внимателно извадете от формите и поставете върху решетка. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара