Пудинг със сушени плодове и крем англез
Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG
Красив, вкусен, сочен, с богат и плътен вкус е десертът, който ви представяме днес. От вас се изисква да отделите няколко минути,за подготовка, а останалото е търпение. Фурните на AEG ще свършат всичко останало. Както изпичането с висока влажност, така и приготвянето на крем англез, който изисква прецизност, за да получите добър резултат, са детска игра за AEG Combi Steam Pro.
Перфекто изпечено тесто и гладък като коприна крем, приготвен с функция Sous vide. Приготвянето на сложни ястия никога не е било по-лесно и приятно.
Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.
ПРОДУКТИ:
- Масло - 125 г
- Портокал - 1 брой
- Ябълка - 1 брой
- Захар Мусковадо - 170 г
- Брашно - 40 г
- Яйца - 2 броя
- Индийско орехче - 1 щипка
- Канела на прах - 1/4 ч.л.
- Бакпулвер - 1/4 ч.л.
- Галета - 100 г
- Жълти стафиди - 100 г
- Тъмни стафиди - 100 г
- Сушено френско грозде - 100 г
- Кора и сок - 1 портокал
- Нарязани бадеми - 30 г
- Ром - 100 мл
- Жълтъци - 9 броя
- Пълномаслена сметана - 250 мл
- Прясно мляко - 250 мл
- Захар - 140 г
- Ванилия - 1 шушулка
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете мекото масло и захарта и разбийте добре. Добавете яйцата и разбийте отново.
Сложете брашното, бакпулвера, подправките и галетата и разбийте отново.
Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и я сложете в сместа заедно с портокаловата кора, портокаловия сок и едро нарязаните бадеми.
Сложете сушените плодове, налейте алкохола и разбъркайте с шпатула, докато всички продукти се смесят добре.
Разбъркайте с шпатула, докато продуктите се смесят добре. Тестото трябва да доста гъсто.
Намаслете 4 купички за крем карамел и разпределете сместа в тях, като притискате добре.
Сложете в тавичка и поставете във фурната на ниво 2. Изберете категория Пара и функция Готвене с висока влажност. Задайте температура 100 градуса и време за готвене 2 часа.
През това време пригответе соса.
В голяма купа сложете яйцата и захарта и разбийте. Налейте млякото и сметаната и семенцата ванилия.
Разбийте добре и прецедете сместа. Налейте в 2 торбички за вакумиране и запечатайте.
Сложете пликовете във фурната на ниво 3, изберете категория Специалитети и функция SousVide. Задайте температура 85 градуса у време за готвене 20 минути.
Извадете пудингите от фурната и оставете да се охладят. Внимателно извадете от формите и поставете върху решетка.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015