
Популярното доскоро само в ресторантите готвене по метода Sous Vide вече можем да практикуваме и у дома, благодарение на уредите AEG.
В тази рецепта използвахме уреда за вакуумиране DELI. С него вакумирахме овкусеното пилешко филе и го приготвихме със су-вид технологията за 1 час.
Докато месото се готвеше направихме салатата "Цезар", а след като пилето стана готово го запържихме в малко масло и зехтин, нарязахме го и го прибавихме към останалите продукти.
Вижте във видеото как да приготвите пилето по метода Sous Vide.
Как да приготвим пиле су-вид?
ПРОДУКТИ:
- 2 - пилешки гърди
- 40 г - масло
- 1 с.л. - зехтин
- на вкус - сол и черен пипер
- 6 - филета аншоа
- 1 - скилидка чесън
- 2 - жълтъка
- сок - от 1/2 лимон
- 100 мл - зехтин
- 4 с.л. - настърган пармезан
- 1 ч.л. - дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус -
- 3 - салати литъл джем
- пармезан на люспи
- препечена багета
Начин на приготвяне
Включете фурната, изберете програма Су-вид и задайте температура на готвене 65 градуса. Налейте вода в контейнера и оставете фурната да достигне зададената температура.
Посолете и подправете с черен пипер месото. Сложете в плик за вакуумиране AEG, добавете половината масло и вакуумирайте. Поставете плика във фурната и гответе 1 час. Охладете веднага след изваждане.
Сложете нарязаната на филии или кубчета багета в тава покрита с хартия, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Печете 10-12 минути, докато хляба стане златист и хрупкав.
В хаван сложете аншоата, едро нарязания чесън и щипка сол и намачкайте до получаването на паста. Прехвърлете в купа и добавете жълтъците, лимоновия сок и горчицата и разбъркайте. На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете зехтина и бъркайте до получаването на емулсия.
Прибавете настъргания пармезан, посолете и подправете с черен пипер на вкус и ако има нужда, сложете още лимонов сок.
Загрейте тиган на средно висока температура, добавете масло и зехтин, и сложете подсушените пилешки гърди. Гответе 2-3 минути на страна, до златист цвят, извадете на дъска и нарежете на филийки.
В купата с дресинга сложете листата зелена салата и разбъркайте добре, за да се овкусят.
Разпределете в чинии за сервиране и към всяка порция добавете пиле, препечен хляб и люспи пармезан.
50-те най-красиви места на света
30.11.2023
Всичко, което трябва да знаете за оцета
30.11.2023
Австрийската храна и вино
29.11.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
