Салата Цезар с пиле су-вид

Любимата класика

Популярното доскоро само в ресторантите готвене по метода Sous Vide вече можем да практикуваме и у дома, благодарение на уредите AEG. 

В тази рецепта използвахме уреда за вакуумиране DELI. С него вакумирахме овкусеното пилешко филе и го приготвихме със су-вид технологията за 1 час. 

Докато месото се готвеше направихме салатата "Цезар", а след като пилето стана готово го запържихме в малко масло и зехтин, нарязахме го и го прибавихме към останалите продукти.

Вижте във видеото как да приготвите пилето по метода Sous Vide.

Как да приготвим пиле су-вид?

 

ПРОДУКТИ:

  • 2 - пилешки гърди
  • 40 г - масло
  • 1 с.л. - зехтин
  • на вкус - сол и черен пипер
за дресинга
  • 6 - филета аншоа
  • 1 - скилидка чесън
  • 2 - жълтъка
  • сок - от 1/2 лимон
  • 100 мл - зехтин
  • 4 с.л. - настърган пармезан
  • 1 ч.л. - дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус -
за салатата
  • 3 - салати литъл джем
  • пармезан на люспи
  • препечена багета

Начин на приготвяне

Включете фурната, изберете програма Су-вид и задайте температура  на готвене 65 градуса. Налейте вода в контейнера и оставете фурната да достигне зададената температура.

Посолете и подправете с черен пипер месото. Сложете в плик за вакуумиране AEG,  добавете половината масло и вакуумирайте. Поставете плика във фурната и гответе 1 час. Охладете веднага след изваждане. 

Сложете нарязаната на филии или кубчета багета в тава покрита с хартия, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Печете 10-12 минути, докато хляба стане златист и хрупкав.

В хаван сложете аншоата, едро нарязания чесън и щипка сол и намачкайте до получаването на паста. Прехвърлете в купа и добавете жълтъците, лимоновия сок и горчицата и разбъркайте. На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете зехтина и бъркайте до получаването на емулсия.

Прибавете настъргания пармезан, посолете и подправете с черен пипер на вкус и ако има нужда, сложете още лимонов сок.

Загрейте тиган на средно висока температура, добавете масло и зехтин, и сложете подсушените пилешки гърди. Гответе 2-3 минути на страна, до златист цвят, извадете на дъска и нарежете на филийки.  

В купата с дресинга сложете листата зелена салата и разбъркайте добре, за да се овкусят.

Разпределете в чинии за сервиране и към всяка порция добавете пиле, препечен хляб и люспи пармезан.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара