
Сьомга Уелингтън
Хрупкаво бутер тесто, сьомга и ароматен дюксел с гъби и спанак
Сьомга Уелингтън
ПРОДУКТИ:
- 2 листа - бутер тесто
- 4 парчета филе от сьомга - по 180 г
- 1 - яйце
- 2 - яйца
- 70 г - брашно
- 25 г - спанак
- 5-6 клонки - магданоз
- 115 мл - прясно мляко
- щипка - сол
- 40 г - ситно нарязани гъби
- 1 малка глава лук - нарязан на ситно
- 1 с.л. - зехтин
- 30 г - масло
- 200 г - спанак
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
За палачинките сложете в блендер яйцата, солта, спанака и магданоза. Добавете брашното и налейте млякото. Пасирайте за 4-5 минути до получаването на гладка смес.
Изпържете 4 палачинки в тиган с незалепващо покритие и оставете настрана.
За дюксела загрейте зехтина и сложете лука с малко сол. Гответе 3-4 минути, прибавете гъбите и чесъна и гответе 5-6 минути, докато сместа остане на мазнина.
Загрейте маслото в друг тиган и сложете спанака. Гответе 2-3 минути, докато омекне и отцедете излишната течност. Попийте добре с кухненска хартия и нарежете на ситно.
Смесете с гъбите и разбъркайте добре.
Загрейте фурната до 220°C.
Поставете една палачинка на дъска и сложете малко от дюксела, поставете парче риба и покрийте с още гъби. Завийте в палачинката, изрежете излишното от палачинката и поставете върху парче бутер тесто. Намажете ръбчетата с яйце, покрийте с тесто и притиснете добре краищата. По същия начин пригответе останалите рибни филета.
Подредете в тава с незалепващо покритие, намажете с разбитото яйце и направете няколко разреза в тестото, за да излиза парата през тях .
Печете 25-30 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво.
50-те най-красиви места на света
30.11.2023
Всичко, което трябва да знаете за оцета
30.11.2023
Австрийската храна и вино
29.11.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
