Сьомга Уелингтън

Хрупкаво бутер тесто, сьомга и ароматен дюксел с гъби и спанак

Сьомга Уелингтън

ПРОДУКТИ:

  • 2 листа - бутер тесто
  • 4 парчета филе от сьомга - по 180 г
  • 1 - яйце
за палачинките
  • 2 - яйца
  • 70 г - брашно
  • 25 г - спанак
  • 5-6 клонки - магданоз
  • 115 мл - прясно мляко
  • щипка - сол
за дюксела
  • 40 г - ситно нарязани гъби
  • 1 малка глава лук - нарязан на ситно
  • 1 с.л. - зехтин
  • 30 г - масло
  • 200 г - спанак
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

За палачинките сложете в блендер яйцата, солта, спанака и магданоза. Добавете брашното и налейте млякото. Пасирайте за 4-5 минути до получаването на гладка смес.

Изпържете 4 палачинки в тиган с незалепващо покритие и оставете настрана.

За дюксела загрейте зехтина и сложете лука с малко сол. Гответе 3-4 минути, прибавете гъбите и чесъна и гответе 5-6 минути, докато сместа остане на мазнина.

Загрейте маслото в друг тиган и сложете спанака. Гответе 2-3 минути, докато омекне и отцедете излишната течност. Попийте добре с кухненска хартия и нарежете на ситно.

Смесете с гъбите и разбъркайте добре.

Загрейте фурната до 220°C.

Поставете една палачинка на дъска и сложете малко от дюксела, поставете парче риба и покрийте с още гъби. Завийте в палачинката, изрежете излишното от палачинката и поставете върху парче бутер тесто. Намажете ръбчетата с яйце, покрийте с тесто и притиснете добре краищата. По същия начин пригответе останалите рибни филета.

Подредете в тава с незалепващо покритие, намажете с разбитото яйце и направете няколко разреза в тестото, за да излиза парата през тях .

Печете 25-30 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара