Източник: Burgundy-tourism

14 страхотни места във Франция

Заслужава си да ги посетите

Париж. Или го обичате, или го мразите. Но не допускайте възприятията ви за Париж да определят представите ви за останалата част от Франция... тя е прекрасна страна, където има изключително много неща, които да видите и направите.

Реклама

 

Ако сте почитатели на Града на светлините, разходете се отвъд метрополиса.

Ако пък Париж не ви допада, имате късмет.

От плажове и селца до богата природа, ето 14 места, които си заслужават да ги посетите.

Ница

Някога британските аристократи се събираха в този град на Лазурния бряг, превръщайки го в гореща точка за богатите и известните.

В наши дни, Ница предлага по нещо за всеки пътешественик.

Разположението й на Средиземно море осигурява почти перфектно време през цялата година и достъп до много вкусна морска храна.

Кухнята, нощният живот, очарователният стар град и живописните плажове ще се погрижат да не скучаете.

Лион

Любители на гурмето: Лион се счита за гастрономическа столица на света, така че отивайте там. Отвъд храната, Лион предлага музеи, прекрасен ежегоден фестивал на светлината, църкви, римски руини и фантастичен шопинг.

Кан

Вероятно познавате Кан заради ежегодния филмов фестивал, който се провежда там... но какво друго знаете?

През цялата година Кан е дестинация, прочута с лукса и блясъка си. Дори и да не сте сред елита, можете да се насладите на луксозния начин на живот.

Разглеждайте магазини за висша мода, огледайте яхтите в Старото пристанище, и се печете на плажа, докато наблюдавате знаменитостите.

Марсилия

Друг прекрасен пристанищен град, Марсилия е с толкова богата история и култура, че ще се шокирате, че никога досега не сте поискали да отидете там.

Той бе Европейска столица на културата през 2013 г. Любителите на изкуството и историята с удоволствие ще бродят из улиците на стария град, разглеждайки архитектурата и посещавайки музеи, а почитателите на гурмето ще обожават разнообразието от кухни в града.

Биариц

Биариц е шикозен крайбрежен град в югозападна Франция. Преди много време той е бил любим курорт за Наполеон III и императрица Евгения и следите от тази епоха, плюс последвалата Бел Епок и ар деко периода все още са налице.

В наши дни градът е любим на европейските сърфисти. Запознайте се с музеите и църквите в Биариц, или се отпуснете на плажа и се възхищавайте на вълните.

Шампан

Родината на пенливото вино. Шампан е регион във Франция, прочут с... шампанското.

Всъщност според френското законодателство само пенливите вина, произвеждани в този регион, могат да носят ексклузивното название "шампанско". Има многобройни живописни градове в този район, които да разгледате.

Сен Тропе

Секси, творчески и луксозен, Сен Тропе е старомоден малък крайморски град, който през лятото е претъпкан с хора. Все пак си заслужава да го посетите, дори и извън сезона.

Сен Тропе е много повече от лъскави яхти. Бродете из калдъръмените му улици, разхождайте се от плаж до плаж и се възхитете на гледката - и изследвайте очарователния рибарски квартал "Ла Понш".

Шамони - Монблан

В Шамони се е провела първата зимна олимпиада в историята - през 1924 г. Оттогава той е прочут с поразителните си планински пейзажи и зимни спортове.

От ски до скално катерене, градът в Алпите привлича сериозни атлети и спортисти и е тачен като европейска столица на екстремните зимни спортове. Независимо дали сте любители скиори или планинари, или просто искате да се възхитите на планините от лифта, Шамони е омагьосващ.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffingtonpost

21.02.2017 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара