Източник: Archivio Gruppo Al Duca d'Aosta

Новото лого на гондолиерите

Новият бранд на гондолиерите във Венеция защитава занаята и традициите на гондолиерството

За първи път от повече от 1000 години, венецианската Гондолиерска асоциация - която представлява 433-те лицензирани гондолиери в града - има спонсор. Al Duca D'Aosta, венецианската фирма за облекло, основана през 1902 от Емилио Чекато, и Гондолиерската асоциация са създали официално лого и цялостен бранд - Enter the Dream, символизиращ занаята, който светът признава за символ на Венеция.

Логото представлява св. Марк като крилат лъв, държащ отворена книга, символ на мир и сила, заобиколен от две феро - традиционните железни орнаменти на носа на гондолите, представляващи шапката на Дожа (някога управник на Светлейшата република Венеция), моста Риалто, Канале Гранде, шестте квартала или сестиери на Венеция, и основните й острови.

Определено това е лого, което отдава почит на историята и духа на Венеция и нейните гондолиери.

Това, което прави този проект по-интересен и оригинален, е че гондолиерската асоциация ще инвестира всички отчисления от продажбата на официални мърчандайз продукти - червено-бели или синьо-бели тениски на ивици, полота и пуловери, черни или тъмносини панталони, зимни костюми и сламени шапки с лента - в проекти във Венеция, които запазват занаята на гондолиерите и свързаните с него, гондолите, и венецианския стил на гребане други занаяти.

Реклама

 

Решението за брандиране на занаята е взето в опит да бъде подкрепен градът и специализираните му професии (производители на весла и гондоли, школи за чираци-гондолиери и занаятчии и други), които се затрудняват да поддържат вековните традиции на Венеция живи в сегашната социално-икономическа среда.

Това е начинът гондолиерите да дадат нещо на града, който е направил много за тях в продължение на векове.

От ноември 2015 г. униформата на бранда Enter the Dream ще бъде раздадена на всичките 433 гондолиери, а отделните й компоненти ще бъдат достъпни за покупка в историческия магазин за облекло Emilio Ceccato до моста Риалто.

Около Коледа дрехите с гондолиерския бранд се очаква да станат достъпни и за поръчки онлайн.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

27.10.2015 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара