10-те най-хипстърски квартала в света

От Сингапур до Стокхолм, цели квартали са превзети от суров деним

Въпреки че всички предпочитаме да смятаме, че Америка е превзела пазара на претенциозни превземки и надменно поведение, тъжната истина е, че хипстърите далеч не се срещат само там - точно обратното.

От Сингапур до Стокхолм, цели квартали са превзети от суров деним, иронични слънчеви очила и дълбока почит към превъзходството на виниловите плочи.

Ето 10 от най-големите хипстърски колонии на света.

10. Кройцберг — Берлин, Германия

Тази част от Берлин има дълбоки корени в историята на пънк рока (Иги Поп е живял там!), родословие, което тя поддържа и до наши дни.

Нощният живот е в границите на законното, а хипстърите, които искат да се почувстват в опасност, могат все още да посетят легендарния пънк клуб SO36 за музика на живо.

Има дори плажен бар с голям плаващ плувен басейн в реката Шпрее, защото не-плаващите басейни явно са твърде мейнстрийм.

9. Маласана — Мадрид, Испания

Обявена за център на контракултурата в града, Маласана е рай за колела без скорости, бради, и някои от най-дълбоките V-образни деколтета на континента.

Кафенетата и магазините за редки книги се редуват по реновираните улици, а секънд-хенд магазините преливат от елегантни купувачи, търсещи оригинални винтидж чорапи.

Професионален съвет: Хипстърите на испански се наричат "modernos". Преведено на нормален език, това означава "хора, които са харесвали едисоновите крушки още преди те да станат готини".

8. Тионг Бахру — Сингапур

Построен през 30-те години, Тионг Бахру някога е бил частта от града, където богати бизнесмени са държали любовниците си. Сега обаче той е пълен с любими на гурманите заведения за хранене, свръхскъпи кафе-барове и модни магазини, продаващи рогови очила и помада за мустаци.

Местните никога не биха си признали,че са хипстъри, но не е ли точно това, което прави истинският хипстър?

Тениските с надписи "Предпочитам барабаниста" издават реалния дух безпогрешно.

7. Шордич — Лондон, Великобритания

Въпреки че други квартали като Далстън и Пекам може да се считат за “новия Шордич", самият факт, че някой ги нарича “новият Шордич”, ви казва всичко, което трябва да знаете.

Подобно на всички хипстърски свърталища, произходът на това място като местообитание на работническата класа го прави перфектна дестинация за хората, които не излизат от дома без шалче около врата.

Сега там се намират технологични компании като Last.fm, Dopplr и Songkick, но все още ще откриете голяма част от стрийт арта и гръндж атмосферата, която някога направи този квартал привлекателен.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара