Източник: In de Wulf

Девет от най-добрите ресторанти в Европа

Храненето в най-добрите ресторанти е лукс, за който си заслужава да се подготвите

Храненето в най-добрите ресторанти е лукс, за който си заслужава да се подготвите подобаващо, независимо кое е мястото.

Но ако се считате за гурман и сте пътували из цялата страна, пробвайки най-доброто, което тя може да предложи, може би е нужно да се поогледате как го правят другаде.

Ето някои от най-добрите ресторанти в Европа, предлагащи най-вкусната храна, която ще вкусите някога.

№9: L’Arpege – Париж, Франция.

Обедното меню от 11-ястия на L’Arpege, струващо само $194, е оферта, която просто не бива да изпускате. L’Arpege е малко скъп (все пак е в Париж, нали?); но въпреки всичко остава по-евтин например от Urasawa в Бевърли Хилс и Masa в Манхатън.

Реклама

 

№8: Astrance – Париж, Франция.

Нищо не демонстрира превъзходно качество така, както ресторант с три звезди от "Мишлен" в Париж.

След като сте се отбили в L’Arpege, наминаването в Astrance за вечеря изглежда като добра идея. Сорбе с чили, пикантни чушки – каквото и да изберете, храната там е отлична и богата на вкус.

№7: The Fat Duck – Брей на Темза, Великобритания.

Може това да звучи като иронично название за ресторант, но The Fat Duck е толкова елитен, че ви трябва резервация от много по-ранен момент.

Можете да пробвате там неимоверно изобретателни ястия като сладолед с бъркани яйца и бекон. “Кулинарният алхимик” Хестън Блументал определено е гений, що се отнася до храната и кухнята.

№6: Noma – Копенхаген, Дания.

Почитатели ли сте на нордическата кухня? Ако сте такива, копенхагенският Noma я преоткрива по съвършено нов начин.

Собственикът и основател Рене Реджепи е спечелил за заведението си многобройни награди, с прочути ястия като ‘Кокошката и яйцето.’

№5: Le Louis XV – Монте Карло, Монако.

Ръководен от Ален Дюкас, Le Louis XV е френски ресторант с три звезди от "Мишлен". Ако сте ценители на виното, ще се радвате да научите, че в избата има около 400 000 бутилки вино.

Открит през 1987, той получава заветните три звезди само след 33 месеца, като е първият хотелски ресторант, получил награда от толкова високо ниво.

№4: Piazza Duomo – Алба, Италия.

Думите "старата добра креативна италианска кухня" никога не са звучали по-добре, отколкото в Piazza Duomo в Алба, Италия.

Създаден от готвача Енрико Крипа през 2003, трапезарията му е покрита с красиви стенописи от Франческо Клементе. Насладете се на прясна биволска моцарела, йерусалимски артишок, трюфели в шоколадов крем и лешникова торта.

№3: Quique Dacosta Restaurante – Дения, Испания.

Quique Dacosta Restaurante е едно от най-добрите места за хранене - не само в Европа, но и в света.

Готвачът Кике Дакоста е изключително креативен, като създава храна, съставена от екзотични текстури, вкусове и температури, като ‘Горещ сладолед’. Пикантните пръчици от водорасли и ориз с пяна от червено цвекло и лешници са нещо, за което клиентите са готови на какво ли не.

№2: Troisgros – Роан, Франция.

Този гурме ресторант има всичко. Можете да седнете на бара за напитки, после да бъдете съпроводени в трапезарията, за да се насладите на храната.

Собственикът Мишел Троагро е готвил в някои от най-престижните кухни в света. Баща му и чичо му са се обучавали при легендарния готвач Фернан Пуен в La Pyramide във Виена.

№1: In de Wulf – Хьовеланд, Белгия.

За перфектна интимна обстановка за вечеря и място, където да отседнете през нощта, In de Wulf е един от най-добрите ресторанти в света.

De Wulf някога е бил плевня и гараж, но в крайна сметка се е превърнал във феноменално заведение за хранене. Готвачът и собственик Кобе Дезрамуалтс поема бизнеса на родителите си преди 12 години - на 23-годишна възраст, като ресторантът е получил звезда от "Мишлен" само две години след като той е започнал да го ръководи.

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара