16 тв готвачи за кухнята в любимите им градове

Градовете по света с най-добра храна

Ако планирате следващото си пътешествие с акцент върху места, където има страхотна храна, кой друг бихте попитали за препоръки, освен опитните готвачи?

Тези 16 майстори на кулинарията са се хранили навсякъде по света, пробвайки разнообразни кухни и дори използвайки ги за вдъхновение на ястията си.

Сега те назовават градовете по света с най-добра храна, които да посетите.

“Не мисля, че съм намерила още най-доброто място, където искам да хапна. В представата ми, си вземам чат на много шумен и оживен площад в Мумбай или Делхи.”
— Карла Хол, водещ на “The Chew” по ABC; Cooking with Love

“Ню Йорк! Там има най-доброто от всичко. Но ако бих могла да отида да се храня където и да е по света, бих избрала Япония.”
— Клодин Пепен, писател, Kids Cook French

“Мога ли да ви кажа колко мразя такива невъзможни въпроси, при които се очаква да избереш най-любимо сред любими неща? Имам сериозен списък от перфектни места, които не са за пропускане в Рим, Милано, Ню Йорк Сан Франциско и Сиатъл до този момент. Ако го разширя с още нещо, ще ви кажа!”
— Габриел Хамилтън, Prune, Ню Йорк; автор на Blood, Bones, and Butter

“Токио или Ню Орлиънс.”
— Гейл Симънс, “Top Chef”; автор на Talking With My Mouth Full

“Любимият ми като храна град би трябвало да е Лисабон, заради разнообразието си и постоянно променящата се ресторантска сцена. Там се ужавава класиката, но има и постоянна еволюция.”
— Джордж Мендес, Aldea, Ню Йорк

“Сан Себастиан. Обичам пинчо културата — да хапваш по малко, и често. И обожавам морските храни.”
— Джейми Бисънет, Toro, Бостън и Ню Йорк

“Влюбен съм в Ню Йорк и Барселона. Ню Йорк е моят дом, и според мен е най-разнообразният град в света. Но има нещо в Испания - простотата и смелостта на вкусовете, което ме кара да се връщам там всяка година.”
— Джони Юзини, автор на Dessert FourPlay и Sugar Rush

“Барселона. Там има страхотна комбинация от ресторанти и пазари, можете да консумирате класически испански тапас на места като Cal Pep или Bar Pinotxo на пазара La Boqueria, и на следващия ден да отидете в Tickets на Албер Адриа и да се чувствате като в El Bulli.”
— Кейти Бътън, Curate, Ашвил, Северна Каролина

“Трябва да призная, че преди няколко месеца бях в Токио за първи път от около 10 години, и не мога да си представя да попадна на по-добра храна от тази в Токио. Мисля, че от италианската до японската кухня (и всяка друга), която се приготвя в този град, нищо не може да я надмине. Феноменално е.”
— Кен Орингър, Toro, Бостън и Ню Йорк

“Ню Йорк. Обичам това, че постоянно се стремим към повече. Има непрекъснат дълбок диалог между клиенти и готвачи, постоянно разменящи си аргументи и спорещи - в добрия смисъл. Динамиката е невероятна.”
— Маркъс Самуелсън, автор на Yes, Chef; Red Rooster, Ню Йорк

“Ванкувър, Канада, защото там има някои от най-добрите заведения за азиатска храна в света. Фирми за нудъли и канджи, в които работят много поколения готвачи. Там е най-добрата храна. И цените са достъпни. И мястото е леснодостъпно. И там е най-чистият Чайнатаун, който съм виждал досега.”
— Майкъл Нискан, изпълнителен директор на Wholesome Wave

“Сан Себастиан, Испания.”
— Мишел Бърнстайн, Michy’s, Маями

“Киото е страхотен - от най-ниския до най-високия клас заведения, целия спектър от храна там — забележително е, ако харесвате такава кухня. Аз обичам ресторантите в японски стил, които се концентрират само върху една съставка, върху едно нещо, и го правят много поколения.”
— Пол Ки, Qui Restaurant и East Side King, Остин

“Лос Анджелис, заради етническото разнообразие, невероятната азиатска храна и изключителната мексиканска храна.”
— Сан Юн, Lukshon & Father's Office, Калифорния

“Любимият ми град по отношение на храната вероятно е Остин или Нешвил. Всичко на юг от линията Мейсън-Диксън ми харесва, защото съм от Юга и там хората са щастливи.”
— Тим Лав, Lonesome Dove Western Bistro, Форт Уърт

“Трудно е - не съм ходил навсякъде. Също така мисля, че може би има по едно ястие или съставка в даден град, което е перфектно. Как да избера? В Атина, Гърция обичам гръцкото кафе и кафенетата, узото, мезетата, печения октопод и агнешкото.

На Санторини обичам виното, доматите и морската храна. Във Венеция, Италия обичам негрони и шприц коктейлите, невероятната морска храна и сезонните пазари за продукти. В Болоня обичам мортадела и паста. В Барселона, Испания... там има Cal Pep. В Хилдсбърг, Калифорния има DaVero и заведението на Лорета Келър — те са правили някои от най-добрите ястия в живота ми.”
— Зои Антоницас, Top Chef

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Travel and Leisure

18.11.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара