Източник: Pexels.com

Лондонските ресторанти: 10 начина да спестите

Не забравяйте за пъбовете!

Има хиляди ресторанти в Лондон, които обхващат всяка възможна кухня.

За да ви помогнем да се ориентирате по-добре в гамата от ресторанти в Лондон и да спестите излишни разходи, подготвихме за вас няколко съветите по-долу. 

1. Избягвайте клопките за туристи

Никой не иска да се чувства като обран турист, плащащ прекомерно скъпо за недостатъчно добра храна. Първото правило е да избягвате да се храните на популярни сред туристите места.

В прав текст

Търсете заведения, където се хранят местните.

Търсете заведения, където биха отишли самите лондончани, за да се нахранят – например Сохо или Шордич.

Въпреки че тези места не са непременно много по-евтини, те е по-вероятно да предлагат много по-добра атмосфера при хранене от някое от масово посещаваните ресторанти на ъгъла на площад Лайчестър. Мислете в аванс, малко планиране може да ви спаси от разочароваща храна.

2. Проучете малко повече заведенията

Има много бюджетни предложения из цял Лондон, но допълнителен плюс на планирането е да знаете какво и къде да търсите!

Time Out London’s Cheap Eats предлага изобилие от препоръки, като можете да търсите по регион, или да попитате в хотела, където охотно ще ви упътят към някое популярно местно заведение.

3. Не пропускайте хотелската закуска

Повечето лондонски хотели включват закуска в цената на стаята. Изяждането на пълна английска закуска (или дори само чай и препечена филийка) е отличен начин да си гарантирате, че няма да сте зверски гладни – и да харчите за закуски – по обед!

Харесваме закуските на места като Celtic Hotel, Luna & Simone Hotel и Arosfa Hotel. Сериозната закуска означава, че можете да си вземете нещо леко за обяд от супермаркета, или от някоя от веригите за сандвичи с разумни цени като Pret a Manger, или от някой пазар. Което ни напомня…

4. Мислете за храна за из път, сергии и продавачи

Не асоциирайте добрата храна само с колосани ленени покривки. Kerb събира улични продавачи на храна на различни локации из Лондон, където можете да се присъедините към тълпите от гурмани в места като Hawker House и Dinerama (които събират различни продавачи под един покрив, осигурявайки атрактивна храна на ниски цени).

Не забравяйте и удоволствията на простата храна за из път. Консумацията на пържени картофи, потопени в сол и оцет и ядени от тяхната опаковка в студена вечер, е британска традиция, сравнима с посещението в Бъкингамския дворец!

5. Не забравяйте за пъбовете!

Отличното посещение в пъб може да е свързано с храна толкова, колкото и с консумацията на алкохол, тъй като много от тях поднасят храна на разумни цени.

Забавно е да се отбиете в местен пъб за бърз обяд и бира. При избора на пъбове също важи правилото за клопките за туристи (и като общо правило избягвайте места, хвалещи се, че поднасят “най-добрата риба с пържени картофи в Лондон”).

Пъбовете са и чудесно място да пробвате и другата британска институция: неделното печено.

6. Харчете спокойно на обяд

Ако искате да се насладите пълноценно на някои от по-модните ресторанти в Лондон, си заслужава да ги посетите по обед, когато цените често са много по-ниски. Търсете изгодни обедни предложения.

7. Хранете се на местните пазари

Лондон има няколко щедри пазари, пръснати из града. Borough Market е вероятно от най-прочутите, но освен пресните продукти, там ще откриете и няколко продавачи на храна, където да се заситите срещу скромна сума.

Global Kitchen на пазара Camden Lock е отворен денонощно и предлага невероятно разнообразие от щандове, поднасящи всичко - от турска и етиопска до ямайска и бразилска храна.

Има още няколко атрактивни пазари на открито в Лондон, предлагащи храна на достъпни цени.

8. Не прекалявайте с бакшишите

Преди да оставите бакшиш на сервитьора, прегледайте още веднъж сметката. Често там ще има такса сервиз, добавена автоматично, което означава, че не е нужно да оставяте допълнителни пари. Сервитьорите по-малко разчитат на бакшишите, за да се издържат, в сравнение със САЩ например, така че като общо правило британците не са толкова щедри с бакшишите.

Общо взето типичният оставян бакшиш е по-близо до 10%, отколкото до 15% – по-високият бакшиш се счита за награда за изключително добро обслужване.

9. Поръчайте чешмяна вода и си носете собствен алкохол

Няма нищо лошо в това (и е напълно безопасно за вашето здраве) да поискате чешмяна вода с храната, вместо скъпа бутилирана вода.

Друг начин да спестите от напитки е да търсите ресторанти, които предлагат да носите сами алкохола си - т.нар. “Bring Your Own Bottle/Booze” или BYOB. Срещу такса от няколко лири ще можете да донесете вино по ваш избор и да избегнете големите ресторантски надценки.

10. Пестете с уеб сайтове и приложения

С много ваучери за отстъпки и карти за отстъпки онлайн - както за вериги, така и за популярни и модни заведения, защо да плащате пълната цена?

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Euro Cheapo

18.05.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара