Източник: Flickr

15 изключително опасни пътища

Затегнете коланите

Няма нищо по-релаксиращо от бавно пътуване сред живописна природа. Тези пътища са прекрасни заради липсата на бързи коли по тях. Далеч от спокойните провинциални пътища, това са опасните маршрути, от които ръцете ви върху волана побеляват от стискане.

Трудно е да сравнявате шофирането по опасни пътища с което и да е друго. Някои от тези пътища са ръчно построени, докато други са напълно скрити от вода или скали.

Затегнете коланите, защото по-долу ще откриете 15 от най-безумните пътища, които си заслужава да видите с очите си.

Зоджи Ла, Индия

Ладак и Кашмир са свързани от този 9-километров път. Отгоре на всичко този път е изключително тесен, но по него се движат и шофьори, и добитък.

Zoji La

Zoji La, India

Трансфъгърашко шосе, Румъния

Този път е разположен в Карпатите и пресича масива Фъгъраш. Той достига височина 2034 метра и е най-високият път в Румъния. Трансфъгърашкото шосе е известно с прекрасните си изгледи, но и с опасностите по него.

Road 7c (Transfăgărășan) Romania

Transfăgărășan, Romania

Магистралата Далтън, Аляска

Далтън е най-изолираната магистрала в света. Тя е с дължина 666 км и свързва само 3 малки села. Този път се счита за най-снежната магистрала в света.

an Ice Road Trucker at Dalton Highway, Alaska

Dalton Highway, Alaska

Хардунг Ла, Индия

Според властите този път е на надморска височина 5602 метра (на практика по-висок от Елбрус). Книгата на рекордите "Гинес" и National Geographic признават Хардунг Ла за най-високият проход в света.

Khardung La in Evening

Khardung La, India

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Brightside.me

09.12.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара