Идеите на Огюст Ескофие

Как Ескофие е променил завинаги начина на работа на готвачите

Всеки, работещ на високо ниво в съвременната ресторантска индустрия, би трябвало да е чувал името Жорж Огюст Ескофие.

Ескофие е една от най-важните личности в света на храната: той е спомогнал за развитието на професията на готвачите и издигането й до нови висоти, кодифицирал е петте базови соса и е създал "кухненската бригада", която все още се използва в ресторантите в наши дни.

Във видеото по-долу главният готвач Мишел Ру-младши разказва в повече подробности за живота и работата на Ескофие, и дори обяснява няколко от неговите рецепти.

Това видео е дълго, но се концентрира върху цялата история на Ескофие и обяснява защо готвачите са толкова важни, и ролята им не е изгубила адекватността си и до този момент.

Ако искате да научите повече за историята на професията на готвачите, това видео е на практика задължително за гледане.

Мишел Ру: Историята и делото на Огюст Ескофие

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

16.03.2017 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара