
Идеите на Огюст Ескофие
Как Ескофие е променил завинаги начина на работа на готвачите
Всеки, работещ на високо ниво в съвременната ресторантска индустрия, би трябвало да е чувал името Жорж Огюст Ескофие.
Ескофие е една от най-важните личности в света на храната: той е спомогнал за развитието на професията на готвачите и издигането й до нови висоти, кодифицирал е петте базови соса и е създал "кухненската бригада", която все още се използва в ресторантите в наши дни.
Във видеото по-долу главният готвач Мишел Ру-младши разказва в повече подробности за живота и работата на Ескофие, и дори обяснява няколко от неговите рецепти.
Това видео е дълго, но се концентрира върху цялата история на Ескофие и обяснява защо готвачите са толкова важни, и ролята им не е изгубила адекватността си и до този момент.
Ако искате да научите повече за историята на професията на готвачите, това видео е на практика задължително за гледане.
Мишел Ру: Историята и делото на Огюст Ескофие
Съвети за домашните пекари
08.04.2021
Най-тъпите поръчки в ресторант
08.04.2021
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Терин от пилешки дробчета в було
05.04.2021
Пилешко филе в прошуто и пюре с три вида лук
16.04.2021
Агнешки котлети с паста от розмарин
05.04.2021
Сандвич с яйце "Croque Madame"
11.10.2015
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
