8 неща, които никога не бива да поръчвате в ресторанта

Mоже и да звучат изкусително, но ви съветваме да ги избягвате

Всеки ресторант си има своите специалитети, неща, които прави наистина добре и (ако има късмет) с които е известен.

Въпреки че е очевидно, че има неща, които не бива да поръчвате в определени ресторанти — примерно рулца с омари в долнопробен бар, или чийзбургер в китайски ресторант — има неща, които никога не е добра идея да поръчвате в който и да е ресторант, въобще; и то по многобройни причини.

Въпреки че ресторантите като цяло се стараят всеки продукт в менюто им да се прави с еднакво старание в кухнята, понякога това просто не е възможно.

Някои продукти винаги ще си остават продаващи се нередовно, което означава, че вероятно ще прекарват известно време във фризера, а други ястия се добавят към менютата като по-късни попълнения, така че няма да са особено впечатляващи.

Друго нещо, за което трябва да внимавате в ресторанта, са безплатните неща: ако на масата има купичка с фъстъци и всеки може да си вземе шепа от нея, съветваме да стоите надалеч; същото важи и за ментовите бонбонки за след хранене на стойката, които гарантирано не са особено чисти.

Въпреки че не претендираме да сме хранителна полиция, здравият разум подсказва, че трябва да се замислите дали има смисъл да поръчвате нещо от посочените по-долу ястия в ресторант.

От някои от тях може да ви прилошее, други са разхищение на време и пари, а трети са просто умел начин ресторантите да се възползват от вас. Ако не поръчвате от тях, ви гарантираме, че ще се храните по-добре.

Чешмяна вода

Може и да е малко по-скъпо да изберете бутилирана вода, но оставена да стои на стайна температура за твърде дълго, водата е истински развъдник на бактерии. Ако водата, която ви поднасят, идва директно от чешмата, пък няма как да знаете доколко чисти са крановете (и тръбите).

Безплатни закуски на бара

Помислете колко други хора също са бъркали в този съд с фъстъци. После се замислете колко от тях са си мили скоро ръцете, дори и след като са посещавали тоалетната.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: The Daily Meal

18.04.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара