Източник: Goodlife.bg

Дневна доза здраве в чаша

Новата бавна сокоизстисквачка на Philips

От няколко седмици в кухнята на Goodlife.bg имаме удоволствието да работим с изключително полезен уред - новата бавна сокоизстисквачка на Philips.

Бавната сокоизстисквачка използва по-бавен процес на изстискване, при който сокоизстисквачката изцежда внимателно всяка капка от пресните плодове и зеленчуци, включително листни зеленчуци и ядки. 

Сокоизстисквачката на Philips използва специална технология, която изцежда 90% от сока на плодовете и те попадат в чашата, а не в кошчето за отпадъци.

Знаете ли, че?

Световната здравна организация препоръчва да се консумират по 400 г плодове и зеленчуци на ден.

Всяка година животът на 1,7 милиона души може да бъде спасен с приемането на повече плодове и зеленчуци.

Плодовете и зеленчуците са неизменна част от всяка балансирана диета.

Домашно приготвените сокове със свежи съставки може да съдържат до 90% от хранителните вещества в плодовете и зеленчуците.

През последния месец с бавната сокоизстисквачка направихме страшно много вкусни и здравословни сокове от всякакви видове меки и твърди плодове. Експериментирахме с голямо количество листни и твърди зеленчуци и някои видове ядки. 

Измислихме няколко доста интересни бързи и лесни рецепти за сокове и ястия от остатъчните продукти, които ще споделим с вас през следващите седмици. 

Днес ще ви разкажем за нашите впечатления от работата с този уред.

На всеки се е случва да поиска да изпие чаша сок, дали заради хранителен режим или лесно да си набави полезни вещества, но сложните, тежки уреди изискващи време за сглобяване, и наистина много време за почистване, спират всякакво желание в зародиш.

С бавната сокоизстисквачка нещата не са такива.

Сокоизстисквачката е лека, с красив дизайн и с впечатляващо лесно сглобяване и разглобяване. 

Оптимизираният дизайн позволява да държите сокоизстисквачката директно върху кухненския плот, защото заема изключително малко пространство, както докато се съхранява, така и по време на работа, тъй като е изцяло интегрирана и необходимостта от външни отделения отпада.

Почистването също е много лесно. 

Функцията предварително почистване (с един бутон) на бавната сокоизстисквачка Philips улеснява страшно много работата. Това е специална програма, която изстисква и последната капка сок, докато почиствате вътрешната част на вашия продукт и ви помага да извлечете максималното от плодовете и зеленчуците, както и да избегнете загуба на ценния сок по време на почистване.

Цялостното почистване на уреда става за секунди под течаща вода.

Дизайнът за разглобяване и частите без ръбове улесняват бързото почистване само с чешмяна вода. Поради липсата на остри ръбове всички фибри и частици се изплакват за секунди.

Големият контейнер за събиране на сухата маса е много удобен и полезен.

Голямо удоволствие е фукцията която спира капките след работа. 

Иновативната функция за спиране на прокапването позволява да прекъсвате работа отвреме-навреме и да поддържате кухненския плот винаги чист.

Пресните сокове се приготвят за няколко минути, а сухата маса от издецените продукти е перфектна за приготвяне на ястия: плънка за равиоли, рьощи, плънка за баница, за щрудел, кексове и торти, салати и сладолед.

Дизайнът без цедка позволява безпроблемно наливане на сока в чашата, който преминава през филтър, отстраняващ всички нежелани частици от сока.

Изцеждането на сок направо в чашата ви позволява да подготвите всяка чаша според вкуса на вашето семейство, за да избегнете използването и почистването на ненужни части.

В заключение.

Бавна сокоизстисквачка е красив, удобен за работа и полезен уред, с който можете да приемате дневната си доза хранителни вещества с естествени фибри от плодове и зеленчуци, със свежи сокове, приготвени от вас - бързо и лесно.

При закупуване получавате и книжка с рецепти за сокове, а можете да изтеглете и приложението Healthy Drinks на Philips.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара