Източник: Pexels.com

Как да приготвяте идеални бисквити у дома

Тези съвети ще направят печенето на бисквитки като игра

Печенето на сладкиши може да бъде много забавно, релаксиращо и приятно. Стига естествено да сте наясно с правилата за приготвяне на бисквити.

Тези лесни за спазване и безкрайно полезни съвета ще ви помогнат печенето у дома да се превърне в детска игра, докато приготвяте любимите бисквити на вашето семейство.

Използвайте масло със стайна температура

Можете да използвате студено масло, ако е необходимо, но бисквитките няма да бъдат с толкова приятна текстура.

Маслото със стайна температура ще се смеси добре със сухите съставки, като захар и брашно, и ще помогне бисквитата да запази формата си при печене.

Най-бързият начин маслото да достигне стайна температура е да го нарежете на парчета и да го оставите на плота за 30 минути. През това време пригответе останалите продукти за рецептата.

Като говорим за масло, то трябва да се безсолно

Количеството на солта в осоленото масло варира при различните марки, така че няма как да знаете колко сол добавяте към бисквитките.

Много по-добър вариант е да използвате безсолно масло и да добавете точното количество сол, указано в рецептата, за да избегнете солените, отвратителни бисквитки.

Яйцата също трябва да са със стайна температура

Въпреки, че повечето хора съхраняват яйцата у дома в хладилника, при печене трябва да се използват яйца със стайна температура, тъй като белтъка и жълтъка се разбъркват по-лесно и по-равномерно в тестото (което води до по-добра и въздушна текстура на бисквитата).

Ако не разполагате с достатъчно време, просто поставете яйцата в купа с топла вода от чешмата и ги оставете за 10-15 минути да се затоплят леко.

Отделете време за смесването на маслото и захарта

Процесът, известен като "миксиране" е просто смесване на съставки, заедно с мазнина, като масло или мас.

Ако смесите маслото и захарта правилно (за около 10 минути), вие ще получите равномерно изпечени, пухкави бисквитки.

Намалете количеството на брашното, за да получите още по-нежни бисквити

Ето какво правят повечето хора: взимат с мерителната чашка от пакета с брашно, натъпкват хубаво, и след това махат излишното с нож.

Тези хора вероятно правят толкова сухи и твърди бисквити, че техните приятели учтиво отхапват мъничко и след това изхвърлят бисквитите далеч.

Вместо това, вземете една лъжица и запълнете мерителната чашка без да натъпквате брашното, а след това използвайте нож да махнете излишното брашно. Това намалява количеството брашно с няколко супени лъжици.

Най-добре е да ползвате грам като мярка и да претеглите нужното количество брашно с кухненска везна.

Оставете тестото да почине преди печене

Някои хора смятат, че това е напълно излишно и само удължава времето за приготвяне, но да пропуснете тази стъпка и много погрешно.

Оставянето на тестото в хладиник за четири часа или още по-добре – за една нощ го прави много по-лесно за работа и наистина подобрява вкуса и арома му, тъй като продуктите са престояли достатъчно време заедно.

Поръсвайте шоколадовите бисквити с кристали морска сол

Соленото и сладкото винаги вървят много добре заедно.Поръсването на кристали качествена морска сол върху вкусните ви шоколадови бисквитки ще помогне вкуса на шоколада да е още по-богат.

Опитайте това веднъж и никога повече няма да го пропуснете при приготвянето бисквити с шоколад.

Набрашнявайте формите за бисквити

Ако приготвяте бисквити с различни форми и използвате различни резци, винаги ги потапяйте в брашно преди да ги ползвате.

По този начин тестото се изважда лесно от формата и няма да развалите биксвитите поставяйки ги върху хартията за печене.

Важно е да набрашнявате редовно и ръцете си, както и точилката за разточване.

Инвестирайте в тави за печене

Не се скъпете, а похарчете известна сума пари за алуминиеви тавички за печене на бисквити. Те не само са много удобни за работа, но и ще помогнат бисквитите ви да се изпекат равномерно, както и ще предотвратят почерняването на ръбчетата и дъната.

Те са изработени от много слоеве алуминий, така че топлината да е равномерно разпределена.

Намалете температурата на печене

Ако приготвяте дебели бисквитки, намалете указаната в рецептата температура с около 10 градуса. Това ще попречи бисквитката ви да стане прекалено хрупкава и твърда отвън, и не добре изпечена отвътре за времето за печене зададено в рецептата.

Не е лоша идея да инвестирате в термометър за фурна, за да сте сигурни че бисквитите ще се изпекат за точното време и на точната температура.

Проверявайте бисквитите при печене

Винаги поглеждайте бисквитите 2-3 минути преди края на печенето. Така ще избегнете препичането, и може да го ползвате ако искате меки, леко недопечнеи бисквити.

Много лесно е да препечете бисквитите и да се подлъжете по външния вид, когато те всъщност са напълно готови.

Ако искате по-дебели и меки бисквити извадете ги след следния тест – натиснете леко с пръст, ако пръста ви остави отпечатък, вадете ги.

Ако искате хрупкави и добре изпечени  бисквити, при натискане с пръст няма да видите отпечатък, а ръбчетата им трябва да са леко покафенели.

Съхранявайте в добре затворен съд

Готовите бисквити охладете напълно, преди да приберете в кутия или буркан. Най-добре е да ги охлаждате върху решетка, за да избегнете омекването им.

Лесен трик за съхранение е в съда с бисквитите да сложите резен ябълка, която ще запази влагата в тях, без да губите от хрупкавостта им.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: thisisinsider.com

06.03.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара