Източник: Flickr.com

Основни грешки при готвене

Вземете присърце тези съвети

Една сгрешена стъпка при готвенето може много да промени всяко вкусно ястие.

Вземете присърце тези съвети, и лесно ще избегнете 5 от най-полулярните грешки при готвене.

Не подготвяте правилно месото

Никога не гответе месото направо от фризера. Месото ви никога няма да бъде сготвено напълно. Ще имате изпечено отвън месо и ледени кристали във вътрешността.

Избягвайте да сервирате сурово месо. Вадете каквото и да е месо поне 30 минути преди готвене от хладилника.

Най-безопасният начин да размразите месо е да го оставите по пълно размразяване в хладилника.

По-бърз метод е да сложите месото в купа със студена и да я подменяте на всеки 20-30 минути.

Никога не оставяйте месото на кухненския плот и не го потапяйте в топла вода, да за предотвратите развитието на бактерии.

Не четете внимателно рецептата

Вероятно ви се е случвало да сложите месо в тиган на котлона и тогава да установите, че сте забравили, че трябват няколко скилидки чесън или сос, който държите в килера.

За да не се разпилявате по време на готвене и да рискувате да съсипете ястието си, винаги внимателно прочитайте рецептата, приготвяйте всички необходими продукти и уреди още в началото и нарязвайте всичко, което ще ви трябва като продукти за да изпълните рецептата.

Не загрявате съдовете

Ако сложите продуктите в студен тиган и тепърва чакате той да се сгорещи, резултата който ще получите като ястие със сигурност няма да ви хареса.

Същото важи и за фурната, която винаги трябва да е загрята предварително до необходимата температура.

Не подправяте и не опитвате 

Подправяйте ястията си по време на готвене, и не пропускайте да опитате вкуса.  Това ще помогне да извадите всички вкусове от продуктите.

Опитвайки ястието, когато вече е сготвено, ще сте много закъснели. Дори и да овкусите, продуктите просто няма да поемат подправките.

Препълвате съдовете за готвене

Когато препълните тигана с продукти, храната се задушава, вместо да се пържи.  Така със сигурност ще получите ястие с различен вкус.

Научете се да пържите на части, за да може продуктите да имат добър контакт с горещата повърхност. Другият вариант е да ползвате два тигана и да спестите малко от времето за готвене.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара