Ципура на пара с басмати ориз

Сладко, солено, люто, кисело, умами, различни текстури

В нашата поредица с рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG, ви представяме тази рецепта за ципура приготвена на пара. Сладко, солено, люто, кисело, умами, различни текстури и чудесно сготвена риба, всичко това в тази семпла и прекрасна рецепта от Азия.

ПРОДУКТИ:

  • 900 г - Ципура
  • 1 ч.л. - Сол на люспи
  • 1 стрък - Пресен лук
  • 5 см - Джинджифил
  • 3 с.л. - Соев сос
  • 2 с.л. - Кафява захар
  • 1 ч.л. - Сусаово олио
  • 2 с.л. - Фъстъчено олио
  • 1 връзка - Пресен кориандър
  • 3-4 - Репички
  • 1 - Червено чили
За сервиране
  • Басмати ориз

 

Начин на приготвяне

Ципура

Измийте, подсушете рибата и посолете добре. Напълнете кухината с част от пресния лук, нарязан на дълги парчета, добавете малко от нарязания на пръчици джинджифил и сложете 3-4 клонки пресен кориандър. 

Поставете рибата върху решетка във фурната и изберете функция "Готвене с висока влажност". Гответе на 85 градуса за 40 минути.

Басмати ориз

Сложете накиснатия за 30 минути в студена вода ориз в касерола и залейте с малко вода.

Посолете, покрийте с капак и оставете да заври. Намалете котлона на много ниска степен и варете 10 минути.

Свалете съда от котлона и оставете за 10 минути, без да махате капака.

След 10 минути махнете капака и с вилица минете през ориза, за да отделите зрънцата едно от друго. 

Сос

В купичка смесете соевия сос, сусамовото олио и кафявата захар и разбъркайте добре. 

Сервиране

Извадете рибата от фурната, поставете в плато за сервиране, в което сте сложили ориза и залейте със сместа със соевия сос.

Сгорещете фъстъченото олио, докато запуши и залейте рибата. 

Отгоре поръсете с нарязания джинджифил, нарязания на тънки ленти пресен лук, чили и листа кориандър.

Добавете репички нарязани на тънки филийки и сервирайте веднага.

Ципура на пара

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара