Ципура на пара с басмати ориз
Сладко, солено, люто, кисело, умами, различни текстури
В нашата поредица с рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG, ви представяме тази рецепта за ципура приготвена на пара. Сладко, солено, люто, кисело, умами, различни текстури и чудесно сготвена риба, всичко това в тази семпла и прекрасна рецепта от Азия.
ПРОДУКТИ:
- 900 г - Ципура
- 1 ч.л. - Сол на люспи
- 1 стрък - Пресен лук
- 5 см - Джинджифил
- 3 с.л. - Соев сос
- 2 с.л. - Кафява захар
- 1 ч.л. - Сусаово олио
- 2 с.л. - Фъстъчено олио
- 1 връзка - Пресен кориандър
- 3-4 - Репички
- 1 - Червено чили
- Басмати ориз
Начин на приготвяне
Ципура
Измийте, подсушете рибата и посолете добре. Напълнете кухината с част от пресния лук, нарязан на дълги парчета, добавете малко от нарязания на пръчици джинджифил и сложете 3-4 клонки пресен кориандър.
Поставете рибата върху решетка във фурната и изберете функция "Готвене с висока влажност". Гответе на 85 градуса за 40 минути.
Басмати ориз
Сложете накиснатия за 30 минути в студена вода ориз в касерола и залейте с малко вода.
Посолете, покрийте с капак и оставете да заври. Намалете котлона на много ниска степен и варете 10 минути.
Свалете съда от котлона и оставете за 10 минути, без да махате капака.
След 10 минути махнете капака и с вилица минете през ориза, за да отделите зрънцата едно от друго.
Сос
В купичка смесете соевия сос, сусамовото олио и кафявата захар и разбъркайте добре.
Сервиране
Извадете рибата от фурната, поставете в плато за сервиране, в което сте сложили ориза и залейте със сместа със соевия сос.
Сгорещете фъстъченото олио, докато запуши и залейте рибата.
Отгоре поръсете с нарязания джинджифил, нарязания на тънки ленти пресен лук, чили и листа кориандър.
Добавете репички нарязани на тънки филийки и сервирайте веднага.
Ципура на пара
Пиле със скариди и зеленчуци
30.08.2024
Тарталети с Philadelphia
02.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015