Сирене Тел на Мое, Твое, Наше

Свежо сирене, дърпано и оформено на конци

Въпреки новите технологии и глобализацията турските сирена и културното им значение са все още недостатъчно познати.

Много експерти смятат османската кухня за една от световните класики. Сиренето е изключително широко застъпено в турската и близкоизточна кухня.

Деня на почти всички народи в Близкия Изток започва с присъствието на сирене още в закуската.

Дали в суров вид, под формата на баница или друго печиво, сос или ястие, то е неизменна част от храненето. 

Сиренето Тел на Мое Твое Наше от серия "Ориент" е едно от най-типичните и традиционни сирена за Турция. То е вид свежо сирене, дърпано и оформено на конци.

Жилавата му структура се постига чрез нагряване подобно на моцарелата и разтегляне, за да се постигне специфичната нишковидна структура, от която идва и името му.

Изключително популярно е в кухните на Армения, Грузия, Сирия и Турция.

Сервира се както като самостоятелна закуска, така и като част от супи, салати и предястия.

Може да се консумира както сурово, така и в солени и сладки печива и омлети.

Много подходящо е за запичане върху арабски хляб, пица, всякакви печива от типа на баница и гьозлеме. може да се ползва за приготвянето на сандвичи и сладкиши. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара