
Сирене Тел на Мое, Твое, Наше
Свежо сирене, дърпано и оформено на конци
Въпреки новите технологии и глобализацията турските сирена и културното им значение са все още недостатъчно познати.
Много експерти смятат османската кухня за една от световните класики. Сиренето е изключително широко застъпено в турската и близкоизточна кухня.
Деня на почти всички народи в Близкия Изток започва с присъствието на сирене още в закуската.
Дали в суров вид, под формата на баница или друго печиво, сос или ястие, то е неизменна част от храненето.
Сиренето Тел на Мое Твое Наше от серия "Ориент" е едно от най-типичните и традиционни сирена за Турция. То е вид свежо сирене, дърпано и оформено на конци.
Жилавата му структура се постига чрез нагряване подобно на моцарелата и разтегляне, за да се постигне специфичната нишковидна структура, от която идва и името му.
Изключително популярно е в кухните на Армения, Грузия, Сирия и Турция.
Сервира се както като самостоятелна закуска, така и като част от супи, салати и предястия.
Може да се консумира както сурово, така и в солени и сладки печива и омлети.
Много подходящо е за запичане върху арабски хляб, пица, всякакви печива от типа на баница и гьозлеме. може да се ползва за приготвянето на сандвичи и сладкиши.
Всичко за винените коктейли
23.01.2023
6 грешки, които допускате с кухненския робот
23.01.2023
Значимостта на майонезата
23.01.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Агнешки кюфтенца в маслено тесто
23.01.2023
Патешки дробчета с уиски сос
23.01.2023
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
