Лабне за мазане на Мое, Твое, Наше

Меко сирене, с текстура, подобна на крема сиренето

Лабне

По традиция лабне се използва за закуска или като междинно хапване, в съчетание с плодове или различни видове салати. Може да бъде и заместител на заквасената сметана в някои ястия.

Лабне е сирене от Близкия Изток, което се прави от пълномаслено мляко.

Прилича на крема сирене или цедено мляко и има богат и отличителен вкус. При този метод на приготвяне се отцежда повечето от течността в млякото.

Колкото повече време се отцежда млякото, толкова по-сухо и ферментирало е сиренето, което се отразява и на вкуса, киселинността и текстурата. 

Лабне може да се направи от всяко мляко, но основно се приготвя от краве и козе мляко, или комбинация от двете.

Текстурата на лабнето е подобна на тази на крем сирене, с приятна масленост и лека киселинност. 

Метода по който се приготвя лабне е много близък с метода по който ние приготвяме цедено мляко и резултата е много подобен продукт. 

Вече може да се намери и лабне за мазане, което е изключително удобно за сервиране както със закуската, така и за готвене.

Лабне за мазане е с 80% по-малко мазнини от маслото или маргарина и е чудесен техен замерстител, ако залагате на здравословно хранене. 

Лабне за мазане на Мое Твое Наше от серия "Ориент" може да се сервира както със закуската, така и като предястие или мезе.

Можете да предложите както в комбинация със солени, така и със сладки продукти.

Много подходящо е за приготвяне на кремообразни сурови или печени десерти, като чийзкейк, крем брюле, торти и сладки. 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара