
Лабне за мазане на Мое, Твое, Наше
Меко сирене, с текстура, подобна на крема сиренето
Лабне
По традиция лабне се използва за закуска или като междинно хапване, в съчетание с плодове или различни видове салати. Може да бъде и заместител на заквасената сметана в някои ястия.
Лабне е сирене от Близкия Изток, което се прави от пълномаслено мляко.
Прилича на крема сирене или цедено мляко и има богат и отличителен вкус. При този метод на приготвяне се отцежда повечето от течността в млякото.
Колкото повече време се отцежда млякото, толкова по-сухо и ферментирало е сиренето, което се отразява и на вкуса, киселинността и текстурата.
Лабне може да се направи от всяко мляко, но основно се приготвя от краве и козе мляко, или комбинация от двете.
Текстурата на лабнето е подобна на тази на крем сирене, с приятна масленост и лека киселинност.
Метода по който се приготвя лабне е много близък с метода по който ние приготвяме цедено мляко и резултата е много подобен продукт.
Вече може да се намери и лабне за мазане, което е изключително удобно за сервиране както със закуската, така и за готвене.
Лабне за мазане е с 80% по-малко мазнини от маслото или маргарина и е чудесен техен замерстител, ако залагате на здравословно хранене.
Лабне за мазане на Мое Твое Наше от серия "Ориент" може да се сервира както със закуската, така и като предястие или мезе.
Можете да предложите както в комбинация със солени, така и със сладки продукти.
Много подходящо е за приготвяне на кремообразни сурови или печени десерти, като чийзкейк, крем брюле, торти и сладки.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
